O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., σημείωσε ότι πρόκειται να επαναλάβει τη σαφή και δεδηλωμένη άποψη για την Τουρκία.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. θα βρεθεί η Λευκορωσία. «Αναμένουμε ότι θα συμφωνηθεί η τέταρτη δέσμη κυρώσεων» τόνισε.

Επεσήμανε, δε, ότι επί τάπητος θα τεθεί και η κατάσταση στο Ιράκ. Όπως είπε, «για εμάς έχει τεράστια σημασία, διότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη τις επόμενες ημέρες».

«Και επίσης, θα συζητήσουμε για την Τουρκία, για την οποία έχουμε μια πολύ σαφή και δεδηλωμένη άποψη, την οποία πρόκειται να επαναλάβω» κατέληξε.

 

Αιχμές Τσαβούσογλου κατά Δένδια

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέδειξε το τουρκικό αφήγημα περί «ελληνικών προκλήσεων».

Μιλώντας στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας καταλόγισε στην Ελλαδα προβοκάτσιες και προκλητικές ενέργειες, ενώ κατηγόρησε και τον Νίκο Δένδια για τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία συνομίλησε με νέους. 

Όπως τόνισε:

«Ο Δένδιας στην Τουρκία ήταν επιθετικός. Πήγαμε στην Αθήνα και εκεί δεν είπε τίποτα. Ήταν θετικός. Εγώ βέβαια είχα προετοιμαστεί με δυο επιλογές απαντήσεων. Αφού φύγαμε από την Αθήνα, επειδή δεν μπόρεσε να πει κάτι, κάθε μέρα κάτι λέει. Όμως εμείς δεν μιλάμε, καθώς θέλουμε να τα λέμε από κοντά. Μάλλον του έχουν μείνει απωθημένα και κάθε μέρα κάνει δηλώσεις σχετικά με την Τουρκία. Aυτό που κάνει δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε επίθεση».