Τις «στενότατες σχέσεις» της Ελλάδας με το Μπαχρέιν, αλλά και τις «παρόμοιες θέσεις» που έχουν οι δύο χώρες στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ανέδειξε σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών του με αξιωματούχους της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικά επιτυχημένη τη συζήτηση με τον ομόλογό του, τονίζοντας πως ανοίγει διαδρόμους οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Τελειώνει σήμερα η επίσκεψή μου στο Μπαχρέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο “Manama Dialogue”, να εκφράσω τις απόψεις της χώρας μας, να γίνω δεκτός από τον Βασιλιά και να συζητήσω με τον συνάδελφό μου, τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν. Με το Μπαχρέιν μάς συνδέουν στενότατες σχέσεις.

Το Μπαχρέιν είναι μια χώρα η οποία έχει σταθεί πάντα δίπλα μας στους διεθνείς οργανισμούς, στηρίζει την υποψηφιότητά μας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και είναι χώρα η οποία καταδίκασε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επίσης, είναι μια χώρα που έχει παρόμοιες θέσεις με εμάς στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, για το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας. Μια εξαιρετικά επιτυχημένη συζήτηση, μια συζήτηση η οποία ανοίγει διαδρόμους και οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων από το Μπαχρέιν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στο Μπαχρέιν. Πάντα χαρά μου να επισκέπτομαι χώρες που έχουν απέναντι στην πατρίδα μας τα φιλικά που έχει το Μπαχρέιν».