Δεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό από πολίτες άνω των 60 ετών μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τις οποίες εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για την συγκεκριμένη ευάλωτη ηλικιακή ομάδα.

«Πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «σήμερα 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών, 7 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία και παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται, λοιπόν, για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως «η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν εκδηλώνεται σε κάποιον ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει και της ανησυχητικής μετάλλαξης «Όμικρον» και με επίκεντρο πάντα τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία».