Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, o ιδιοκτήτης των Washington Commanders, Νταν Σνάιντερ, προσέλαβε την Bank of America Securities για να εξετάσει τις επιλογές πώλησης της ομάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου του NFL. Τώρα, μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση, οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες Jay-Z και Τζεφ Μπέζος λέγεται ότι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ομάδα.

Ο Σνάιντερ και η οικογένειά του κατέχουν το 100% της ομάδας, καθώς αγόρασαν το υπόλοιπο 40,5% των μετοχών για 875 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2021, και ακόμα δεν είναι σαφές εάν σκέφτονται να πουλήσουν το μερίδιο ελέγχου τους στην ομάδα ή ένα μειοψηφικό μερίδιο. “Εξερευνούμε όλες τις επιλογές”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ομάδας.

Όπως ανέφερε άτομο με γνώση των εξελίξεων στο CNBC, ο Νταν Σνάιντερ δεν νιώθει υποχρεωμένος να παραχωρήσει την ομάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό έρευνα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και οικονομικές ατασθαλίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τιμή πώλησης της ομάδας θα μπορούσε να φτάσει έως τα 7 δισ. δολάρια. Το Forbes αποτιμά τους Washington Commanders στα 5,6 δισ. δολάρια, καθιστώντας την ομάδα της Ουάσιγκτον την 6η πιο ακριβή στο σύνολο των ομάδων του NFL.

Ο Μπέζος, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 114 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει ήδη δεσμούς με την περιοχή, κατέχοντας την εφημερίδα Washington Post, ενώ το ιδιοκτησίας του, Amazon Prime Video, υπέγραψε επίσης πρόσφατα μια 11ετή συμφωνία αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το NFL, για τη μετάδοση του “Thursday Night Football”.

Ο Jay-Z από την άλλη έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να είναι ιδιοκτήτης μιας ομάδας NFL. Επί του παρόντος, ο μεγιστάνας της ραπ έχει ήδη μια ισχυρή σχέση με το NFL, υπηρετώντας ως συνεργάτης ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικαιοσύνης του πρωταθλήματος.