Ο διάσημος ράπερ θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση του Luna Luna, ενός avant-garde λούνα παρκ στο Αμβούργο της Γερμανίας που περιλαμβάνει έργα από αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι Salvador Dali, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, David Hockney και Roy Lichtenstein.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times, ο Αυστριακός καλλιτέχνης και ιδρυτής του Luna Luna, André Heller, εξήγησε ότι το λούνα παρκ άνοιξε για λίγο τις πόρτες στο Αμβούργο το 1987, αλλά έκλεισε οριστικά μετά από πολλά ζητήματα οικονομικής φύσεως. O Heller δήλωσε πως δημιούργησε το πάρκο για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των λεγόμενων avant-garde –των καλλιτεχνών που ήταν λίγο σνομπ μερικές φορές και δεν συνδέονταν με τις μάζες– και των λεγόμενων κανονικών ανθρώπων, και πως δεν περίμενε να λειτουργήσει ξανά.

Ο χώρος  πρόκειται να ανοίξει χάρη στην εταιρεία DreamCrew του Drake, η οποία πρόκειται να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του

Όλα έγιναν χάρη στον Michael Goldberg, δημιουργικό διευθυντή και ιδρυτή του Something Special Studios, ο οποίος ανακάλυψε την ιστορία του Luna Luna στο διαδίκτυο το 2019 και αμέσως επικοινώνησε με την DreamCrew. “Μετά από μια συζήτηση 30 δευτερολέπτων για το ‘υπάρχει αυτό το πράγμα’, ήμασταν όλοι μέσα”, είπε ο Anthony Gonzalez, συνεργάτης της DreamCrew και διευθύνων σύμβουλος του Luna Luna.

“Όταν άκουσα πρώτη φορά για το Luna Luna, ενθουσιάστηκα”, δήλωσε ο Drake. “Είναι ένας τόσο μοναδικός και ιδιαίτερος τρόπος να βιώσεις την τέχνη. Πρόκειται για μια μεγάλη ιδέα και ευκαιρία που επικεντρώνεται σε αυτό που αγαπάμε περισσότερο: να φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά”, πρόσθεσε.