Επιβεβαιώνοντας την δυναμική του ο όμιλος Intrakat των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου και τη διάθεσή του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο κατασκευαστικό τοπίο (αλλά επιβεβαιώνοντας πλήρως και το Radar.gr) προχώρησε στην εξαγορά του Άκτωρα, κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση στον κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ανήλθε σε 214 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. αφορούν καταβολή τιμήματος και τα 114 εκατ. ευρώ, ανάληψη υποχρεώσεων της ΑΚΤΩΡ (δάνεια και εγγυητικές επιστολές, όπως από καιρό αναφέραμε).

Η νέα εταιρεία που δημιουργείται θα διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο άνω των 4 δισ. ευρώ -τα 2,7 δισ. του Άκτωρα και το 1,3 δισ. της Intrakat σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία.

Και ο Όμιλος Ελλάκτωρ, τι θα κάνει στη συνέχεια;

Όπως αναφέρουν στελέχη του, θα εστιάσει τη δραστηριότητα του στον ευρύτερο κλάδο των υποδομών στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα έσοδα της συναλλαγής σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ, τη διαχείριση Απορριμμάτων και την ανάπτυξη – διαχείριση ακινήτων.

Ο Όμιλος παραμένει στις κορυφαίες θέσεις στον τομέα των Παραχωρήσεων στην Ελλάδα με προβλεπόμενες ταμειακές ροές από τα υφιστάμενα έργα που υπερβαίνουν τα 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου αποτελεί μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του Ομίλου, την οποία πρόκειται να ενδυναμώσει περαιτέρω με έργα ΣΔΙΤ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, επωφελούμενος των σημαντικών προοπτικών που παρουσιάζει η ελληνική αγορά στους τομείς των μεταφορών, των κτιριακών και των τουριστικών υποδομών και του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, για να δούμε την επόμενη ημέρα του ομίλου, που είναι ήδη διαφορετική και θα διαφοροποιηθεί περαιτέρω, όσο ωριμάζουν οι συνθήκες…

Διαβάστε περισσότερα