Πιστή στη δέσμευσή της για  προσφορές στο 49% του ΔΕΔΔΗΕ το φθινόπωρο, η διοίκηση της ΔΕΗ «τρέχει» τις διαδικασίες  με γοργούς ρυθμούς.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα  δοθεί στους επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση η δυνατότητα πρόσβασης στο virtual data room του ΔΕΔΔΗΕ, για να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για τα οικονομικά του Διαχειριστή.

Κατόπιν οι μνηστήρες θα περάσουν σε αναλυτικό διοικητικό-οργανωτικό- θεσμικό- δικαστικό-οικονομικό  έλεγχο ( το λεγόμενο due diligence) και Σεπτέμβρη, άντε Οκτώβρη θα καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 49%  του ΔΕΔΔΗΕ.

Η στήλη σήμερα θα κάνει και μία αποκάλυψη-πρόβλεψη για την οποία δεν δέχεται διαψεύσεις: όποιο σχήμα αγοράσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΝ θα έχει σε καμία περίπτωση τα μετοχικά προνόμια που έχουν οι Κινέζοι συνεταίροι της State Grid στον ΑΔΜΗΕ, που ουσιαστικά, από τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης είναι οι «αφανείς κουμανταδόροι του Διαχειριστή» σύμφωνα με στέλεχος της ΔΕΗ.

«Τέτοιο λάθος ο Γιώργος Στάσης δεν θα κάνει διότι είναι ευφυής άνθρωπος αλλά και η κυβέρνηση είναι μαζί του σε αυτό» μας έλεγε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΕΝ.

Βεβαίως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η  διοίκηση  της ΔΕΗ ως βασικός μέτοχος και  πωλητής θα ξεκαθαρίσει με όλους τους μνηστήρες τη διάρθρωση του management, τη συμμετοχή του μετόχου μειοψηφίας, τα μέλη στο ΔΣ και τα δικαιώματά τους.

«Εννοείται πως  σε κρίσιμα ζητήματα, θα  υπάρχει θεσμική συνεννόηση μεταξύ της ΔΕΗ   που θα έχει και το μάνατζμεντ  με τον ιδιώτη επενδυτή που ευτυχώς για όλους θα είναι fund  και όχι κάποιος κινεζικός κολοσσός που έχει άπειρα λεφτά, δουλεύσει αθόρυβα και ξέρει να περιμένει μέχρι να …καταπιεί τα πάντα» μας λέει με νόημα ο ίδιος αξιωματούχος του ΥΠΕΝ.

Εδώ και δύο μήνες σας έχουμε μιλήσει για την λεγόμενη ….αποκινεζοποίηση σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, με τις ευλογίες αλλά και τις προτροπές Βρυξελλών, Βερολίνου, Παρισίων και φυσικά της Ουάσινγκτον.

Θα τους χαλάσουμε το χατίρι τώρα που περιμένουμε τα δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και την αμερικανική στήριξη στα ελληνοτουρκικά; Όχι βέβαια…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.