Η επενδυτική εταιρεία Davide Leone & Partners αγόρασε περίπου το 10% των προνομιούχων μετοχών της Telecom Italia, ως ένδειξη εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης του τηλεφωνικού παρόχου.

Οι λεγόμενες αποταμιευτικές μετοχές παρέχουν υψηλότερα μερίσματα αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Η Telecom Italia δεν έχει καταβάλει μέρισμα από το 2021, όταν διένειμε 1 λεπτό του ευρώ ανά μετοχή και 2,75 λεπτά του ευρώ για τις μετοχές αποταμίευσης. Εάν ο αερομεταφορέας επιστρέψει στην κερδοφορία, θα υποχρεωθεί από την τοπική νομοθεσία να καταβάλει τα καθυστερούμενα μερίσματα για τις μετοχές ταμιευτηρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Davide Leone υποστηρίζει το σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου Πιέτρο Λαμπριόλα για τον εξορθολογισμό της Telecom Italia και αναμένει ότι το μέρισμα θα αποκατασταθεί εν ευθέτω χρόνω, δήλωσαν άνθρωποι από το περιβάλλον της εταιρείας.

Η εταιρεία με έδρα τη Ρώμη παλεύει εδώ και χρόνια να μειώσει το χρέος της και να προσαρμοστεί σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξυγίανσης, πωλεί περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR.

Ένα ποσοστό 10% των προνομιούχων μετοχών της Telecom Italia αποτιμάται σε περίπου 170 εκατ. ευρώ (189 εκατ. δολάρια).

Εκπρόσωπος της Davide Leone επιβεβαίωσε ότι αγόρασε το μερίδιο, αλλά αρνήθηκε να παράσχει άλλες λεπτομέρειες.
Η Telecom Italia ολοκλήρωσε τη συμφωνία πώλησης του δικτύου της στην KKR τον Ιούλιο, αποτιμώντας τα assets σε 22 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κέρδη.

Η Davide Leone ίδρυσε την επενδυτική του εταιρεία το 2011, αφού εργάστηκε για τη Farallon Capital Management στο Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο. Προηγουμένως εργάστηκε ως trader και οικονομικός αναλυτής.

Ξεχωριστά, ο επενδυτής απέκτησε έμμεσο μερίδιο 5,5% στην ιταλική δανείστρια Banco BPM, σύμφωνα με την κατάθεση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε ακόμη: