Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει άμεσα η κυβέρνηση για τους δασικούς χάρτες ενώ θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.
Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.
Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.
Σημειώνεται ότι, προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συμμετοχή των υπουργών, Περιβάλλοντος και Εργασίας, Κώστα Σκρέκα και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, καθώς και των υφυπουργών Νίκο Ταγαρά και Γιώργο Αμυρά, προκειμένου να εξετάστουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr