Σε αλλαγές στην ανάρτηση των δασικών χαρτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν, κυρίως σε νησιά, και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να επανεξεταστούν ζητήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες.

«Όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ύστερα από διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις για σήμερα Δευτέρα, με φορείς και συλλογικότητες να καταγγέλλουν λεηλασία της δημόσιας γης προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.