Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ένα μεγάλο, σκοτεινό παζάρι φαίνεται πως έχει στηθεί, το τελευταίο διάστημα, γύρω από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Το «μενού» είναι εκτενές: εικονικοί εμβολιασμοί, πλαστά και ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς και «μαϊμού» βεβαιώσεις νόσησης από κορωνοϊό. Σε ό,τι αφορά τους εικονικούς εμβολιασμούς στην Ελλάδα οι αρμόδιοι φορείς και Αρχές παραμένουν σε κατάσταση επαγρύπνησης.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και οι μηχανισμοί του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προειδοποιούν ότι η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι πλήρως ψηφιοποιημένη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ίχνη που μπορούν, εύκολα, να οδηγήσουν σε όσους εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ή μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού με QR code, στο Darknet -Έναντι 250 έως 500 ευρώ

Παρά ταύτα, τα κυκλώματα και οι παραβάτες τροποποιούν διαρκώς τις μεθόδους τους. Πρόσφατα, μάλιστα, εμφανίστηκε μια νέα τάση στο Darknet («σκοτεινό διαδίκτυο» ελληνιστί).

Τι είναι το Darknet

Το Darknet είναι ένας ενδιαφέρον διαδικτυακός τόπος ο οποίος αποτελείται κατά κύριο λόγο από hackers (χάκερς), ερευνητές ασφαλείας, διωκτικές αρχές και εγκληματίες κάθε είδους. Φανταστείτε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει προϊόντα παραοικονομίας και παράνομων αγορών. Από ουσίες διαφόρων ειδών, όπλα, βάσεις δεδομένων εταιρειών μέχρι και παραποιημένα πιστοποιητικά κάθε είδους.

Μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού και στο Darknet: Με ταρίφα από 250 ευρώ -Η παγίδα του «σκοτεινού διαδικτύου» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Τι συμβαίνει αν κάποιος αγοράσει Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Darknet

Όσοι επιμείνουν και εν τέλει προχωρήσουν στην αγορά πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού μέσω του Darknet θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.

«Ο χρήστης που έχει πληρώσει για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του πριν την παραλαβή, επομένως πέφτει θύμα της απάτης. Σου λέω ότι στο φτιάχνω, στο δίνω και εσύ δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Πρόκειται για πλαστογραφία» προσθέτει ο Κωνσταντίνος Βαβούσης.

Μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία!

Και τι θα συμβεί όταν πάει να το χρησιμοποιήσει; «Αν κάποιος χρησιμοποιήσει το QR code πλαστού πιστοποιητικού που έχει λάβει από απατεώνες, προφανώς δεν θα μπορέσει να το αναγνωρίσει η εκάστοτε μηχανή ανάγνωσης QR code και θα λάβει μήνυμα σφάλματος. Με απλά λόγια στην περίπτωση πλαστογραφίας θα λάβει μήνυμα μη έγκυρου πιστοποιητικού. Είναι μια εύκολη απάτη» σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Βαβούσης, Σύμβουλος Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πώς θα βρεθούν οι παραβάτες για τα μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διευκρίνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί «τρέχουν» σενάρια για να δουν ανώμαλα μοτίβα (irregularities) στο σύστημα. Αυτά τα μοτίβα είναι οι δραστηριότητες που φανερώνουν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα σημεία που χτυπούν «καμπανάκι» στις Αρχές για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και εικονικούς εμβολιασμούς είναι τα εξής:

  • Eμβολιαστικά κέντρα, κυρίως στην περιφέρεια, όπου σπεύδουν μαζικά πολίτες με μόνιμη κατοικία σε άλλες περιοχές
  • Yγειονομικοί (ιατροί/νοσηλευτές) που καταχωρίζουν ασυνήθιστα μεγάλους αριθμούς εμβολιασμών
  • Eμβολιασμοί που καταχωρίζονται σε «ύποπτες» ώρες ή και εκτός ωραρίου