«Η ζωή μου άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Συγχωρέστε με». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια της κορυφαίας Ιταλίδας τραγουδίστριας .

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Είχε γαλλική υπηκοότητα και γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Η γυναίκα που αγαπήθηκε τόσο στην Αίγυπτο, όσο και σε  ολόκληρο τον κόσμο.  Δεν θεωρείται τυχαία μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες παγκοσμίως.  Είναι άλλωστε η μοναδική καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσική που απέκτησε διαμαντένιο δίσκο για τις πωλήσεις της.

`Εως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλές ταινίες και ντοκυμαντέρ που μιλούν για τη ζωή και το μύθο της.

`Εζησε μες τη λάμψη, την επιτυχία και τους ολέθριους έρωτες. Δεν είχε διστάσει να δηλώσει σε συνέντευξή της, μετά την αυτοκτονία και του δεύτερου συντρόφου της: «Όποιον άντρα αγαπώ, τον καταστρέφω». Κι αυτή ήταν η αλήθεια, αν σκεφτεί κανείς ότι οι τρεις μεγάλοι της έρωτες είχαν το ίδιο ακριβώς τέλος. Όλοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και αυτός ήταν και ο λόγος που βασανιζόταν από κατάθλιψη από νεαρή ηλικία.

Μια πανέμορφη γυναίκα με θείο χάρισμα την υπέροχη φωνή της, η απόλυτη femme fatale, μια ντίβα που ερωτεύτηκαν πολλοί άντρες της εποχής της, είχε πολλούς λόγους για να παραμένει ζωντανή. Ήταν πολλά όμως κι εκείνα που της προκαλούσαν θλίψη και που ήθελε να ξεχάσει. 

Ήταν Σάββατο 2 Μαΐου του 1987. Η Dalida είχε ένα πρόγραμμα γεμάτο υποχρεώσεις εκείνη την ημέρα. Ξύπνησε νωρίς το πρωί γιατί έχει μια φωτογράφιση για μια εταιρεία που τη σπονσόραρε. Εμφανίστηκε ως guest σε μια τηλεοπτική εκπομπή και το βράδυ έπρεπε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα μιας θεατρικής παράστασης, στα Ηλύσια Πεδία.

Στο τέλος, ακύρωσε τη θεατρική της έξοδο λέγοντας πως είναι κουρασμένη. Περίμενε όλο το βράδυ ένα τηλεφώνημα από τον τότε εραστή της, το γιατρό Francois Naudy.  Εκείνος όμως δεν της τηλεφώνησε ποτέ. Ξημερώματα της Κυριακής, κατανάλωσε μια υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στο πολυτελές διαμέρισμά της, στην Montmartre – το σπίτι που έζησε για περισσότερα από 25 χρόνια, -«Το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης» όπως χαρακτήριζε ο γαλλικός τύπος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.