Με τις συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά ασχολείται η Daily Mail σε άρθρο της, λέγοντας ότι δεκάδες από αυτά, που χρησιμοποιούνται ως ταξί υποφέρουν κάθε χρόνο στον βωμό του τουρισμού.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες παραλίες και τα αρχαία μνημεία της.

Με την άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, τα γαϊδουράκια έχουν γίνει δημοφιλής ατραξιόν, που συχνά χρησιμοποιούνται σαν ταξί για να μεταφέρουν ανθρώπους και βαριές αποσκευές, σημειώνει η Daily Mail.

Το βρετανικό μέσο σχολιάζει ότι τα γαϊδουράκια εμφανίζονται ακόμα και στις καρτ ποστάλ, αλλά κρύβουν μια σκοτεινή πραγματικότητα.

Η Alexandra Passaro από την οργάνωση Liber Life που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, μιλώντας στην εφημερίδα, ανέφερε ότι τα γαϊδούρια της Λίνδου αναγκάζονται να φορούν «βαριές» σέλες για ώρες σε καθημερινή βάση σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η ίδια σχολίασε ότι θα ήταν καλύτερο να μην χρησιμοποιούνται καθόλου για μεταφορά. «Αρκετοί ντόπιοι και τουρίστες βλέπουν τα ζώα ως αντικείμενο και θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τα χρησιμοποιούν για τη διασκέδασή τους», είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η οργάνωση βρίσκεται σε συνομιλίες με ορισμένους ιδιοκτήτες γαϊδουριών, προσφέροντάς τους συμβουλές για το πώς να βελτιώσουν την ευημερία των ζώων τους και να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Η Liber Life παρακολουθεί τυχόν τραυματισμούς των ζώων και έχει εγκαταστήσει θερμόμετρα κοντά στους σταθμούς γαϊδουριών, ώστε οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν πότε κάνει πολύ ζέστη για να δουλέψουν τα γαϊδούρια.

Διαβάστε ακόμη: