Οι Daft Punk, το γαλλικό «δίδυμο» στην ηλεκτρονική και ποπ σκηνή, ανακοίνωσαν ότι διαλύονται, βάζοντας τέλος σε μια κοινή μουσική πορεία 28 ετών.
Την απόφαση να διαλυθούν ανακοίνωσαν οι Daft Punk. Το γαλλικό «duo» έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, χαρίζοντας ορισμένα από τα διασημότερα dance και pop κομμάτια.

Λατρεύτηκαν από πολλές χώρες του πλανήτη και πραγματοποίησαν sold out συναυλίες που έμειναν ιστορικές για την απίστευτη ενέργεια και το vibe τους.

Daft Punk are splitting up after 28 years, publicist confirms - CNN

Γυαλιστερά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ

Οι χαρακτηριστικές μεταμφιέσεις τους αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους και σημείο αναγνώρισης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους από το 2001 και μετά: Γυαλιστερά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ. Οι Daft Punk ανακοίνωσαν ότι διαλύονται με ένα 8λεπτό βίντεο, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο «Epilogue» (Επίλογος) και το οποίο αποτελεί απόσπασμα από την ταινία τους Electroma (2006). Σημειώνεται ότι σε αυτήν την ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί πια ένα cult φιλμ, παρουσιάζεται η αναζήτηση δύο ρομπότ να γίνουν άνθρωποι.

Την είδηση της διάλυσης επιβεβαίωσε σε διεθνή ΜΜΕ ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις των Daft Punk, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους ακριβείς λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, η οποία προκάλεσε θλίψη στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.