Το Dacia Duster αποτελεί κατά πολλούς το πιο value for money SUV το οποίο διαθέτει πραγματικές offroad δυνατότητες. Ένα μικρομεσαίο SUV το οποίο με δυναμική εμφάνιση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 4κίνηση,το οποίο πάει εκεί που τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας το σκέφτονται.

Πλέον η Dacia προχώρησε στην ανανέωσή του ώστε να του δώσει περισσότερα εφόδια σε μία κατηγορία που είναι άκρως απαιτητική, με το νέο Duster να έρχεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής και τον μοντερνισμό, τα νέα LED φώτα του, φέρνουν την υπογραφή σχήματος Υ που πρωτοσυναντήσαμε στο νέο Sandero. Νέα αεροτομή αλλά και τροχοί 16 και 17 ιντσών, αλλάζουν και την εμφάνιση αλλά παράλληλα προάγουν την αεροδυναμική και μειώνουν αρκετά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 5.8 γρ. συγκριτικά με το προ ανανέωσης μοντέλο).

Πνοή ανανέωσης και στο εσωτερικό όπου συναντάμε καινούργια 8άρα οθόνη αφής, η οποία διαθέτει και σύστημα πλοήγησης αλλά και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Android Auto και Apple Car Play. Πλέον στάνταρ είναι το cruisecontrol και το σύστημα ESC ενώ η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού έχει μεγαλώσει αρκετά, μη συμπαρασύροντας όμως και την τιμή.

Εκτός από τις σχεδιαστικές και infotainment αλλαγές, υπάρχει και μία μηχανολογική. Ο λόγος για το νέο 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο συνδυάζεται με τον 1.33 TCe κινητήρα των 150 ίππων. Φυσικά παραμένουν και οι υπόλοιπες εκδόσεις με τους 90 και 130 ίππους από 1.000άρη και 1.300άρη κινητήρα για το τερέν της βενζίνης. Ως diesel προσφέρεται με τον 1.500άρη των 115 ίππων τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση.

Τέλος να αναφέρουμε πως πλέον το DaciaDuster διαθέτει και έκδοση βενζίνης – υγραερίου LPG με δεξαμενή LPG 50 λίτρων και τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα.