Η κινεζική JD.com ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην υποβολή προσφοράς για τη βρετανική εταιρεία Currys, λίγες μέρες μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος και από την αμερικανική εταιρεία Elliott Investment Management.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, Currys, μετά την ανακοίνωση σημείωσε απώλειες κατά 5% για να κλείσει τελικά στο -4%, οι οποίες προστίθενται στο -10% που είχε σημειώσει τη Δευτέρα όταν είχε γίνει γνωστή η υπαναχώρηση της Elliott Investment Management.

Η Currys που πούλησε την Κωτσόβολο στη ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά της συναλλαγής αυτής για την αποπληρωμή του χρέους της ενώ η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του Απριλίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η Elliott Investment Management είχε κάνει δύο προσφορές για την Currys στις 62 πένες και στις 67 πένες ανά μετοχή τις τελευταίες εβδομάδες, αποτιμώντας την αλυσίδα στα 760 εκατ. λίρες (968 εκατ. δολάρια) — αλλά και οι δύο απορρίφθηκαν, καθώς η βρετανική εταιρεία θεώρησε πολύ χαμηλό το τίμημα.

Η Elliott Investment Management είχε ανακοινώσει την τρέχουσα εβδομάδα ότι «μετά από πολλαπλές προσπάθειες συνεργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Currys, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες», δεν είχε τις απαραίτητες πληροφορίες για να υποβάλει και τρίτη προσφορά.

Η Currys λειτουργεί περισσότερα από 800 καταστήματα σε οκτώ χώρες και όπως μεταδίδει το Bloomberg η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας την προσοχή διαφόρων υποψήφιων επενδυτών.

Από την άλλη πλευρά η JD.com είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές της Κίνας και αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς η εγχώρια καταναλωτική αγορά κατεβάζει στροφές και ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εξαγορές τόσο η Elliott όσο και η JD.com δεν μπορούν να υποβάλλουν άλλη πρόταση για την Currys για τουλάχιστον έξι μήνες, εκτός εάν λάβουν την έγκριση του διοικητικού της συμβουλίου ή υπάρξει μια ανταγωνιστική προσφορά.

Διαβάστε ακόμη: