Μπορεί η Κωτσόβολος να έχει τεθεί προς πώληση από τον πολυεθνικό όμιλο Currys εν τούτοις εξακολουθεί να αποτελεί την θυγατρική που αυτή τη στιγμή «μετριάζει» την πτωτική πορεία των οικονομικών μεγεθών του αφού είναι η μοναδική που εμφανίζει ανοδική πορεία πωλήσεων.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο τετράμηνο της χρήσης Μάιος 23 – Απρίλιος 24 με βάση τα οικονομικά στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα ο Όμιλος.

Σύμφωνα με αυτά οι πωλήσεις της Κωτσόβολος ως και την εβδομάδα που έληξε στις 26 Αυγούστου κατέγραψαν αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. «Η δραστηριότητα συνεχίζει να είναι ισχυρή παρά τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο που είχαν στην καταναλωτική ζήτηση οι δασικές πυρκαγιές τον Αύγουστο», σημειώνει η διοίκηση του Ομίλου Currys αναφερόμενη για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία πώλησης της Κωτσόβολος επισημαίνει ότι «η στρατηγική αναθεώρηση για την Κωτσόβολος είναι σε εξέλιξη, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου» και δεσμεύεται για μία λεπτομερή ενημέρωση για το θέμα «εν ευθέτω χρόνω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radar ο διαγωνισμός έχει περάσει στην επόμενη φάση καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ξεκινά τις παρουσιάσεις της σε κάθε έναν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Μία διαδικασία που θα τραβήξει ως το τέλος του μήνα. Κάτι που σημαίνει πως η φάση των δεσμευτικών προσφορών πηγαίνει από τον Οκτώβριο και πιθανόν να τραβήξει προς τα τέλη του έτους.

«Αιμορραγία»

Την ίδια ώρα, η «αιμορραγία» των θυγατρικών στην Σκανδιναβία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται καθώς διατηρείται η πτωτική τροχιά των πωλήσεων. Σύμφωνα με τον όμιλο οι πωλήσεις στη Σκανδιναβία εμφανίζονται μειωμένες 8% σε σχέση με πέρυσι και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία 2%, αν και οι τελευταίοι δύο μήνες, όπως λέει, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους πρώτους δύο της φετινής χρήσης. Ως εκ τούτου συνολικά ο Όμιλος εμφανίζει μειωμένες πωλήσεις 4% για το πρώτο τετράμηνο της χρήσης.

«Οι προτεραιότητες μας φέτος είναι απλές: να διατηρήσουμε το ενθαρρυντικό momentum στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, και να επαναφέρουμε πάλι τη Σκανδιναβία σε τροχιά ανάπτυξης. Κάνουμε καλή πρόοδο και στα δύο, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον με προκλήσεις. Παραμένουμε σίγουροι ότι χτίζουμε μία ισχυρότερη δραστηριότητα που είναι ανθεκτικότερη σήμερα και θα ευημερήσει μακροπρόθεσμα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος  του Ομίλου Άλεξ Μπάλντοκ.

Σημειωτέον πως για σήμερα είναι προγραμματισμένη να γίνει η ετήσια τακτική ΓΣ των μετόχων του Ομίλου Currys στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη: