Η Cupra, αποκάλυψε το DarkRebel Concept, ένα πλήρως εικονικό σπορ αυτοκίνητο. Μέσω του Hyper Configurator, οι χρήστες μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική σχεδίαση της φυσικής έκδοσης του DarkRebel. Είναι η πρώτη προσπάθεια της μάρκας να το παρουσιάσει μέσω του Metahype, του χώρου της Cupra στο metaverse. Ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra δήλωσε: «Μετά από 5 χρόνια οικοδόμησης της επωνυμίας Cupra σε έναν σημερινό κόσμο, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το επόμενο βήμα. Το επόμενο όνειρό μας. Το DarkRebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του οράματός μας».

Ανακοινώθηκε ότι αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο αξιοποιεί όλα τα στοιχεία του DNA της μάρκας. Δεν είναι μια πρόβλεψη, αλλά μάλλον μια πρόκληση, που δείχνει ότι ο σχεδιασμός είναι ένας διάλογος, όχι μια διαδικασία. Χαρακτηρίζεται από τις έντονες γραμμές του και την αθλητική αναλογία ενός σπορ αυτοκινήτου σε συνδυασμό με μια αρχιτεκτονική shooting break. Έχει ένα ριζοσπαστικό και πιο αιχμηρό μπροστινό μέρος από ποτέ. Το μακρύ καπό έχει σχήμα βέλους που παρέχει τη μέγιστη αίσθηση ταχύτητας, ενώ η καμπίνα είναι τοποθετημένη προς τα πίσω, για να δημιουργήσει ελκυστικές αναλογίες.

Η τριγωνική φωτεινή υπογραφή, το σύμβολο της μάρκας, έρχεται με μια νέα προσέγγιση που αναδύεται από το αμάξωμα, ενώ η κεντρική δομή συνδέει το μπροστινό και το πίσω μέρος ως τον πυρήνα του σκελετού αυτού του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Είναι ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο στον οδηγό, με ριζοσπαστικό εσωτερικό που εξελίσσεται με μια ασύμμετρη κεντρική «σπονδυλική στήλη» ως δομικό πυρήνα του αυτοκινήτου. Με καινοτομικά μπάκετ καθίσματα, πρωτοποριακό τιμόνι που θυμίζει τιμόνι παιχνιδιών και επίσης ξεχωριστό επιλογέα ταχυτήτων, συνδέει τον άνθρωπο και τη μηχανή. Με το DarkRebel, η μάρκα ξεπερνά τους περιορισμούς της υλικότητας και επεκτείνει τη σχεδίαση στο άυλο, εντείνοντας την εμπειρία. Οι δυνατότητες του εικονικού κόσμου ενισχύουν τη δημιουργικότητα, τονώνουν τη φαντασία και ενισχύουν τις αισθήσεις.

Γι’ αυτό, η μάρκα δημιούργησε ένα εικονικό εργαστήριο: το λεγόμενο Hyper Configurator, όπου οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους χωρίς περιορισμούς. Στο Hyper Configurator, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν σε διαφορετικά εικονικά περιβάλλοντα και να πειραματιστούν δημιουργώντας αόρατα χρώματα, υλικά και φινιρίσματα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το Hyper Configurator παρέχει εργαλεία για να δημιουργηθούν νέες εκδοχές που θα επηρεάσουν τον τελικό σχεδιασμό ενός φυσικού μοντέλου που θα παρουσιαστεί στο εγγύς μέλλον.