Η λέξη #Covid19 και οι παραλλαγές της «χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 400 εκατομμύρια φορές σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, με αποτέλεσμα η πανδημία να αναδειχθεί, προφανώς, το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς, επισημαίνει το Twitter σε ένα δελτίου τύπου.

Η δεύτερη λέξη-κλειδί που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως ήταν το #BlackLivesmatter, από το αμερικανικό κίνημα που κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, και στη Γαλλία όπου καταμετρήθηκε σε 1,5 εκατομμύρια tweet.

Τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα έχουν επίσης μια σημαντική απήχηση στην πλατφόρμα», εκτιμά το Twitter.

Επιπροσθέτως, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν παραλείπει να αναφέρει τη μεγάλη κινητοποίηση, χωρίς να δίνει όμως συγκεκριμένους αριθμούς, γύρω από τη λέξη-κλειδί #UighursLivesMatter, με τους χρήστες να την αναπαράγουν για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους Ουιγούρους στην Κίνα.

Τέλος, σχετικά με τα tweet που μοιράστηκαν περισσότερο στη Γαλλία, είναι εκείνο με το βίντεο του ξυλοδαρμού του μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ από αστυνομικούς. Αναρτήθηκε την 26η Νοεμβρίου από τον Νταβίντ Περοτάν, δημοσιογράφο του Loopsider και βρίσκεται στην κορυφή των μηνυμάτων που αναπαρήχθησαν περισσότερο.