search

LIFESTYLE

Ένα ξενοδοχείο «καταφύγιο» ευεξίας στην Ελλάδα, στα τοπ του κόσμου

Το CNN συγκέντρωσε τα 9 καλύτερα καταφύγια ευεξίας στον κόσμο και μέσα σε αυτά ξεχωρίζει ένα ελληνικό: το Euphoria Retreat στον Μυστρά.

Euphoria Retreat

Ευεξία και χαλάρωση: Δύο έννοιες που μοιάζουν τόσο μακρινές, σε έναν κόσμο που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Πόσες φορές, άραγε, δεν έχετε ονειρευτεί μερικές ημέρες χαλάρωσης, μερικές ημέρες για αναζωογόνηση τόσο του μυαλού όσο και του σώματος; Κι αν τυχόν αποφασίσετε να κάνετε ένα τέτοιο δώρο στον εαυτό σας, ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Το CNN συγκέντρωσε τα 9 καλύτερα καταφύγια ευεξίας στον κόσμο και μέσα σε αυτά ξεχωρίζει ένα ελληνικό: το Euphoria Retreat στον Μυστρά.

Τι γράφει το CNN για το Euphoria Retreat

Το γοητευτικό ορεινό χωριό του Μυστρά είναι μια δροσερή εναλλακτική απόδραση από τις πεδιάδες της Πελοποννήσου, αλλά και μια πύλη για τα υπέροχα αρχαία θαύματα του βυζαντινού φρουρίου που δεσπόζει πάνω από αυτό.

Είναι, επίσης, εστία μιας άλλης απόδρασης. Το Euphoria είναι ένα θέρετρο σπα, χτισμένο σε κλασικό στυλ, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θεραπείες ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν στην «ανάρρωση» μετά την πανδημία.

Μάλιστα, το πρόγραμμα «Feel Alive Again» του Euphoria στοχεύει στην ανακούφιση των επισκεπτών από τη συσσωρευμένη αρνητικότητα, μέσω ενός συνδυασμού δραστηριοτήτων όπως η γιόγκα γέλιου, οι ασκήσεις αναπνοής και η μουσική.

Το θέρετρο ευεξίας αναφέρει πως οι δραστηριότητες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να βγάλουν από τον κάθε επισκέπτη τις ασυνείδητες σκέψεις και συναισθήματα, ώστε να καθαρίσει το μυαλό.

Προσφέρει επίσης μια πατενταρισμένη θεραπεία «3GL PLUS» που μετρά τους πιο σημαντικούς δείκτες για τη μεταβολική υγεία καθώς οι επισκέπτες περιπλανώνται στο Euphoria Methodos, μια προσέγγιση σπα που συνδυάζει την ολιστική ιατρική του Ιπποκράτη με την ταοϊστική πνευματικότητα. Στόχος είναι οι επισκέπτες να φύγουν από το θέρετρο σε κατάσταση ευφορίας.

Το Euphoria Retreat, πάντως, δεν είναι άγνωστο σε όσους αναζητούν μια διέξοδο από το άγχος της καθημερινότητας και μια εσωτερική αναζήτηση. Πριν από τέσσερα χρόνια, και το BBC είχε συμπεριλάβει το συγκεκριμένο θέρετρο στα καλύτερα σπα στον κόσμο, γράφοντας τότε:

«Είναι ένα υβρίδιο των ιδεών “η Δύση συναντά την Ανατολή” που προέρχονται από τους ταοϊστές και τους Έλληνες φιλοσόφους, με στόχο την παροχής μιας μεταμορφωτικής εμπειρίας.

Ακόμη και η αρχιτεκτονική του εμπνέεται από αυτή την ιδέα. Χτισμένο στην άκρη ενός βουνού, η γαλήνια ατμόσφαιρά του προέρχεται από το ότι αποτελεί πραγματικά ένα κομμάτι της γης. Εκτός από τις σάουνες και τα ντους με παγωμένο νερό, το Euphoria Retreat έχει ένα θολωτό χαμάμ με βυζαντινό στυλ, αλλά και μια «πισίνα στέρησης» όπου η θερμοκρασία του νερού ταιριάζει με αυτήν του ανθρώπινου σώματος, επιτρέποντας -θεωρητικά- την «πλήρη φυσική και πνευματική διαφυγή».

Ποια είναι όμως τα 9 καλύτερα καταφύγια ευεξίας στον κόσμο;

Σύμφωνα με το CNN, τα καλύτερα καταφύγια ευεξίας στον κόσμο είναι τα εξής:

Aro Hā, Νέα Ζηλανδία
Willka T’ika, Περού
BodyHoliday, Αγία Λουκία
Anantara Eastern Mangroves, Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ
Ananda in the Himalayas, Ινδία
Stanglwirt Green Spa Resort, Αυστρία
Palazzo Fiuggi, Ιταλία
Euphoria Retreat, Ελλάδα
Joali Being, Μαλδίβες

Διαβάστε ακόμη: