Με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε η Claudia Schiffer το μοντέλο Tatjana Patitz, που πέθανε μόλις σε ηλικία 56 ετών. Στη δεκαετία του ‘90 είχαν βρεθεί και οι δυο στην κορυφή του μόντελινγκ και είχαν απαρτίσει τη χρυσή πεντάδα της εποχής.

Όπως έγραψε λοιπόν η Schiffer: «Νιώθω μεγάλη θλίψη που έμαθα ότι πέθανε η Tatjana Patitz. Ήταν αληθινό μέλος της συμμορίας των supermodels και είναι δύσκολο να διανοηθείς ότι μάς άφησε κάποιος τόσο νέος. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί με την οικογένειά της. Ήταν απόλαυση να συνεργάζεσαι μαζί της – τόσο προσγειωμένη και ταυτόχρονα τόσο ψηλά. Ελπίζω να έχει άλογα και σκυλιά στον παράδεισο, θα μας λείψει πολύ».

Ποια ήταν η Tatjana Patitz

Γεννημένη στο Αμβούργο, έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ σε ηλικία 17 ετών, ενώ το 1983 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite Model Contest» στη Στοκχόλμη. Κατέλαβε την τρίτη θέση, με το έπαθλο να είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου.

Στη συνέχεια της καριέρας της, δούλεψε με μεγάλους οίκους μόδας, όπως οι Versace και Chanel, ενώ συνεργάστηκε επίσης με περιοδικά μόδας κοσμώντας μερικά από τα διασημότερα εξώφυλλα.

Με τη φήμη της να έχει εκτοξευθεί, επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο δημοφιλές βιντεοκλίπ του Τζορτζ Μάικλ για το τραγούδι «Freedom», δίπλα σε άλλα διάσημα μοντέλα της εποχής, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ, η Κρίστι Τέρλινγκτον και η Λίντα Εβαντζελίστα. Οι πέντε τους αποτελούσαν τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του μόντελινγκ.

Η Άννα Γουίντορ, διευθύντρια σύνταξης της Vogue, δήλωσε στη DailyMail για την Tatjana Patitz: «Ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο του “σικ”. Ήταν πολύ μυστηριώδης και πολύ πιο ώριμη από τις συνομήλικές της κι αυτό είχε τη γοητεία του».