Η Citroen επεκτείνει την εξηλεκτρισμένη γκάμα του C5, προσθέτοντας μια νέα ήπια υβριδική έκδοση. Ο λόγος για το νέο C5 Hybrid 136, το οποίο συμπληρώνει τις υφιστάμενες plug-in υβριδικές εκδόσεις Hybrid 180 και Hybrid 225 που αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων για τη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρίας στα SUV.

Το νέο C5 Hybrid 136 απαρτίζεται από τον αναβαθμισμένο (40% από τα εξαρτήματα είναι καινούργια) τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech, απόδοσης 136 ίππων (5.500 σ.α.λ.) και 230 Nm ροπής (1.750 σ.α.λ.), από σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 28 ίππων (21 kW) και 55 Nm ροπής, μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, με διαθέσιμη χωρητικότητα 432 Wh, τοποθετημένη κάτω από το αριστερό μπροστινό κάθισμα, ώστε να μην επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών και από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCS6, 6 σχέσεων.

Ο θερμικός κινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα ή ξεχωριστά χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού. Σε εντονότερες επιταχύνσεις ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει επιπλέον 9 kW (περίπου 12 ίππους) για αμεσότερη και ομαλότερη απόκριση.

Με μόλις 129 γρ./χλμ. εκπομπών CO2 (μέτρηση WLTP) το νέο C5 Hybrid 136 έχει 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη μη εξηλεκτρισμένη έκδοση (PureTech 130 S&S EAT8) και 12% λιγότερο από την πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Χωρίς το άγχος της εξεύρεσης πρίζας το αυτοφορτιζόμενο (με ανάκτηση ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης) νέο C5 Hybrid 136 υποστηρίζει ότι μπορεί να καλύπτει το 50% των διαδρομών στην πόλη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια (σε χαμηλές ταχύτητες, ελιγμούς, στην επιβράδυνση και κατά την εκκίνηση).

Στο εσωτερικό τώρα του νέου C5 Aircross Hybrid 136, o ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλει ενδείξεις του υβριδικού συστήματος, όπως το ποσοστό της απόστασης που διανύθηκε σε ηλεκτρική λειτουργία, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τη ροή ενέργειας, τη λειτουργία οδήγησης μέσω μετρητή ισχύος (Φόρτιση, Eco, Power), το ταχύμετρο σε μπλε χρώμα για να δείχνει την 100% ηλεκτρική οδήγηση.

Το νέο C5 Aircross Hybrid 136 θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία στις εξοπλιστικές εκδόσεις Feel, FeelPack, Shine και Shine Pack, ενώ στο επίσημο δίκτυο πωλήσεων της Citroen θα φτάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Διαβάστε περισσότερα