Μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, πως δεν προτίθεται να προβάλει την απονομή των «Χρυσών Σφαιρών» για το 2022, ο αστέρας του Χόλιγουντ, Τομ Κρουζ, δίνει το «τελειωτικό χτύπημα» στη λαμπερή διοργάνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» φετινές ταινίες, «Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom» και «Judas and the Black Messiah».

Ο Τομ Κρουζ επέλεξε να στηρίξει το «μποϊκοτάζ» ενάντια στην HFPA και να επιστρέψει τα τρία βραβεία που έχει λάβει στο παρελθόν.

Ο Κρουζ έχει αποσπάσει Χρυσές Σφαίρες για τους ρόλους του στις ταινίες «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «Τζέρι Μαγκουάιρ» και «Μανόλια» και είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα που πήρε θέση κατά της Ένωσης, της ολιγομελούς ομάδας Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που ψηφίζει στις Χρυσές Σφαίρες, μετά το δημοσίευμα των Los Angeles Times που αποκάλυψε ότι κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης δεν είναι μαύρος ή μαύρη.

Χρυσές Σφαίρες: Γιατί ο Τομ Κρουζ επέστρεψε τα βραβεία

Το NBC δεν θα μεταδώσει τις «Χρυσές Σφαίρες» για το 2022

Παρ’ ότι η HFPA, μετά τις έντονες αντιδράσεις, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν θα μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή ο οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η HFPA έχει δεσμευτεί για ουσιαστική μεταρρύθμιση» δήλωσε εκπρόσωπος του NBC. «Ωστόσο, η αλλαγή αυτού του μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά. Αισθανόμαστε έντονα ότι η HFPA χρειάζεται χρόνο για να το κάνει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα προβάλει την απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα υλοποιήσει το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε την τελετή τον Ιανουάριο του 2023».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.