Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Η 80η απονομή των Χρυσών Σφαιρών επέστρεψε με ζωντανή μετάδοση από το Beverly Hilton του Beverly Hills της Καλιφόρνια. Υπήρξε μια παύση καθώς η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, που επιλέγει τους υποψήφιους και τους νικητές της βραδιάς, είχε κατηγορηθεί για οικονομικές και ηθικές παρατυπίες. Ανάμεσα στις κατηγορίες υπήρχε επίσης και η έλλειψη diversity στις λίστες με τις υποψηφιότητες.

Την φετινή τελετή παρουσίασε ο κωμικός Jerrod Carmichael, ο οποίος απέσπασε βραβείο Emmy για το Rothaniel του HBO, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και στο sitcom The Carmichael Show.

Φυσικά πριν την είσοδο των A-listers στην απονομή, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Οι Χρυσές Σφαίρες έχουν ιστορία στις λαμπερές τουαλέτες, και ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και φέτος. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο event του 2023 που ξεκινά και την awards season, η οποία και ολοκληρώνεται με τα Όσκαρ.

Η Michelle Yeoh με λαμπερή δημιουργία Armani Privé.


Η Salma Hayek Pinault με Gucci.


Η Claire Danes με Giambattista Valli.


Η Anya Taylor-Joy με κίτρινο φόρεμα Dior.


Η Letitia Wright με Prada.


H Elizabeth Debicki με Dior.


Η Viola Davis με μπλε Jason Wu.


Η Michelle Williams με Gucci.


Η Jenna Ortega με Gucci.


Η Jessica Chastain με Oscar de la Renta και κοσμήματα Gucci.

Οι καλύτερες στιγμές της τελετής απονομής των βραβείων

Ανάμεσα στις συγκινητικές ομιλίες, τα αστεία και τα παρασκήνια με τους διάσημους, ξεχώρισε ο μονόλογος του Jerrod Carmichael, του παρουσιαστή της βραδιάς που με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε την επιστροφή των βραβείων: “Θα σας πω γιατί είμαι εδώ, γιατί είμαι μαύρος. Τη μια στιγμή φτιάχνεις τσάι στο σπίτι σου και την άλλη σε καλούν να είσαι το μαύρο πρόσωπο σε μια λευκή οργάνωση. Η ζωή είναι γρήγορη”, είπε, σχολιάζοντας την έλλειψη diversity των Golden Globes για την οποία κατηγορήθηκαν από πολλούς celebrities.

Η ηθοποιός Niecy Nash ανέβηκιε στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε μιούζικαλ και θέλησε να εκφράσει δημοσίως τον θαυμασμό της στη Rihanna. “Rihanna σε αγαπώ και ντύθηκα σαν εσένα για το Halloween. Απλά ήθελα να το πω αυτό, ήθελα να έχω αυτή τη στιγμή”.

Συγκινητική ήταν και η ομιλία του ηθοποιού Ke Huy Quan που κέρδισε στην κατηγορία Β’ανδρικού ρόλου για το ‘Everything Everywhere All At Once’. Ο σταρ που ήταν υποψήψιος για Golden Globe για πρώτη φορά είπε πως “όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ως παιδί στο Indiana Jones ένιωθα πολύ τυχερός που με είχαν διαλέξει. Όσο μεγάλωνα, άρχισα να αναρωτιέμαι εάν αυτό ήταν, απλά τύχη. Για τόσα χρόνια φοβόμουν ότι δεν είχα τίποτα άλλο να προσφέρω και πως ό,τι κι αν έκανα, δεν θα ξεπερνούσα αυτό που είχα κάνει ως παιδί. Ευτυχώς τριάντα χρόνια μετά, δύο άνθρωποι με σκέφτηκαν. Θυμήθηκαν εκείνο το παιδί και μου έδωσαν μια ευκαιρία να προσπαθήσω ξανά”.

Η Jennifer Coolidge έδωσε ίσως την πιο χιουμοριστική ομιλία της βραδιάς αναφερόμενη στον Mike White, δημιουργό της σειράς ‘White Lotus’. “Εάν δεν ξέρετε τον Mike White, τότε ας μάθετε αυτό. Ανησυχεί για τον κόσμο, ανησυχεί για τους ανθρώπους, ανησυχείς για τα ζώα” είπε κοιτάζοντάς τον. “Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, μου δίνει τόσο ενθουσιασμό, κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν να ζήσουν περισσότερο και εγώ δεν έζησα”.

Στα highlights της βραδιάς ήταν και το τιμητικό βραβείο στον Eddie Murphy. Ο ηθοποιός ευχαρίστησε στην ομιλία του τους συναδέλφους του και τα αγαπημένα του πρόσωπα και έδωσε τη δική του συμβουλή για να πετύχεις στο Hollywood: “Είναι πολύ απλό, κάνε αυτά τα τρία πράγματα: Να πληρώνεις τους φόρους σου, να κοιτάς τη δουλειά σου και να μην βάζεις στο στόμα σου το όνομα της συζύγου του Will Smith” αναφερόμενος στο χαστούκι του ηθοποιού στον Chris Rock στα Όσκαρ.