Χρήστος Δάντης με μια ανάρτησή του να αποχαιρετήσει τον Αντώνη Τουρκογιώργη, τον μουσικό καλλιτέχνη των «Socrates Drunk the Conium», ο οποίος έφυγε από τη ζωή ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα.

Στη δημοσίευση που έκανε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο τραγουδιστής αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ελπίζει πως ο θάνατος τόσο του ίδιου όσο και του Γιάννη Σπάθα να μην σημαίνει και το τέλος του γνωστού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Το Ελληνικό Rock ξεκίνησε με τους Socrates, τον Γιάννη Σπάθα και τον Αντώνη Τουρκογιώργη κυρίως που ήταν οι δημιουργοί τους. Ελπίζω το ότι “χάθηκαν” και οι δυο να μη σημαίνει το τέλος του. Έμεινα λίγο βουβός αυτές τις μέρες για να δω αν θα επαληθευτεί αυτό που μου είχε πει κάποτε ο Σπάθας. “Δε βαριέσαι Χρήστο, αυτά τα …….. δε μας συγχώρεσαν ποτέ τον Αγγλικό στίχο στα τραγούδια μας κι όταν γίνεται κουβέντα για το είδος αυτό, κοιτάζουν να μας περάσουν στα ψιλά γράμματα”. Τελικά, αλήθεια έλεγε. Ελάχιστες αναφορές, σα να μη συνέβη. Στο καλό τεράστιε Αντώνη Τουρκογιώργη. Συγνώμη που δε φροντίσαμε εμείς οι νεότεροι σας, τα μαθητούδια σας. Ευχαριστώ για τη γνώση, την παρέα με τη μουσική σου, το Μπασσο αλλά και τη φωνάρα σου».

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, μια από τις ηγετικές μορφές στην ελληνική ροκ σκηνή, πέθανε στα 73 του χρόνια, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή του Πάσχα (5/5).

Ο τραγουδιστής, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των «Socrates Drunk the Conium» αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, από το το 2010. Υπήρξε ένας δυναμικός περφόμερ, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ασυμβίβαστος στο σύνολό του, καλλιτέχνης.

Survivor: Η Ασημίνα Χατζηανδρέου αφιέρωσε στον Χρήστο Δάντη το «Σ’ έχω ερωτευτεί»

Διαβάστε ακόμη: