Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών,  με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 2.350 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά κινείται σε ρυθμούς MSCI και καταγράφει την τέταρτη διαδοχική ημέρα ανόδου, σε νέα υψηλά 16 ετών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.354,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 47,59 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Optima Bank (+3,46%), της Elvalhalcor (+1,72%), της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,19%) και του ΟΠΑΠ (+1,06%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aktor (-1,28%), του ΟΤΕ (-0,82%) και της Κύπρου (-0,49%).

Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 41 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Παϊρης (+8,05%) και Logismos (+4,88%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος (-7,50%) και Αττικές Εκδόσεις (-4,93%).

Διαβάστε ακόμη: