Προς τις 900 μονάδες οδεύει το χρηματιστήριο Αθηνών, με στήριξη από την Coca Cola HBC, λόγω αποτελεσμάτων τριμήνου και τις τράπεζες μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,7% στις 890,39 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να εκτοξεύεται στα 7,7 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται +3,3%, ενώ ακολουθεί η Aegean με άνοδο 1,4%. Alpha Bank και Eurobank ενισχύονται 1,4%, ενώ Εθνική και Πειραιώς στο +0,7%.

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Αναβάθμισε τις τράπεζες η Moody’s

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης των έξι ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια, Attica) που βαθμολογεί προχώρησε η Moody’s και επιπλέον αναβάθμισε και την αυτόνομη Βασική Πιστωτική Αξιολόγηση (BCA) τριών από αυτές τις τράπεζες.

Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων για δύο τράπεζες μετατράπηκαν σε σταθερές από θετικές μετά τις αναβαθμίσεις τους, ενώ οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων για τις υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες παραμένουν θετικές.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης για την αναβάθμιση επικαλείται τις διαρθρωτικές βελτιώσεις της ελληνικής οικονομίας, τις σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών, τη βελτίωση των βασικών κερδών και στην περίπτωση της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Αποτυπώνει επίσης την άποψη του οίκου αξιολόγησης για καλύτερα ποσοστά ανάκτησης σε μια ανάλυση σεναρίου εξυγίανσης τραπεζών.

Το βλέμμα στους δείκτες του MSCI

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις της 10ης Νοεμβρίου για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI.

Στον MSCI Greece standard, συμμετέχουν οι εταιρείες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική, Mytilineos, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για ένταξη της Τέρνα Ενεργειακή.