Το πολιτικό ρίσκο κυριαρχεί για δεύτερη ημέρα στο χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.015,13 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,8%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,66 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών, με τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Πειραιώς  στο-2,3% και ακολουθούν Eurobank -1,7% και Alpha Bank -1,3% και Εθνική -0,50%.

Στις αγορές η Ελλάδα με 5ετές ομόλογο

Στις αγορές βγαίνει σήμερα η Ελλάδα, πριν τις εκλογές, με το νέο 5ετές ομόλογο. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε, με την αρχική καθοδήγηση να είναι 95 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps, στο 3,97%. Στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι η άντληση 2,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του φετινού δανειακού προγράμματος.
Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε την Τρίτη εντολή για την έκδοση σε BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς, που ενεργούν ως ανάδοχοι.
Το ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους έχει αντλήσει έως τώρα από τις αγορές περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δανειακό πρόγραμμα για εφέτος έχει προσδιοριστεί να φθάσει περίπου τα 7 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα