Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Standard and Poor’s.
O Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 1.649,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,33%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,45 εκατ. ευρώ, εν όψει της αργίας για το Πάσχα.
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό αύριο M. Παρακευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,27%.
Ο Standard and Poor’s θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας τη Μεγάλη Παρασκευή η. Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός οίκος βαθμολογεί τη χώρα στο BBB- με θετικές προοπτικές.
Η εικόνα στο ταμπλό
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,73%), της Aegean (+1,04%), του ΔΑΑ (+0,96%) και του ΟΤΕ (+0,88%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (-1,29%), της Eurobank (-1,18%), της Πειραιώς (-0,89%) και της Εθνικής (-0,83%).
Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 38 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Ave (+3,98%) και Κλωστήρια Ναυπάκτου (+2,86%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Αττικές Εκδόσεις (-7,56%) και Ακρίτας (-4,88%).
Διαβάστε ακόμη:
- Titan: «Αρχηγός της αγέλης» για την Eurobank Equities – Περιθώριο ανόδου 20%
- Το 26,9% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Αυτά είναι τα 23 ελληνικά προϊόντα που κινδυνεύουν από τους αμερικανικούς δασμούς
- Η νέα κολεξιόν εσωρούχων της Ριάνα για νύφες και η λεπτομέρεια που «ξεχώρισε»