Σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές, με το χρηματιστήριο Αθηνών να κινείται πέριξ των 900 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 899,56 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,05%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%. Aνοδικά κινούνται 30 μετοχές, 18 υποχωρούν ενώ 11 παραμένουν αμετάβλητες.

Η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Λάμδα (1,53%) και ΑΔΜΗΕ (1,79%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές των Jumbo (-2,96%) και Εurobank (-0,95%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+2,65%) και Υγείας (1,74%), ενώ υποχωρούν οι δείκτες Καταναλωτικών Προιόντων (-2,22%) και Ενέργειας (-0,65%).

Ήπια άνοδο στις αγορές

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην ενίσχυση των κλάδων τεχνολογίας και υγείας, με τα κέρδη, ωστόσο, να περιορίζονται από την υποχώρηση των μετοχών ενέργειας και τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%. Οι όγκοι συναλλαγών είναι περιορισμένοι καθώς η αγορά στο Λονδίνο είναι κλειστή λόγω των αργιών για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου υποχώρησαν καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν εν μέσω αναφορών ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή της.