search

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ IN

Χρηματιστήριο: Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις, ξαφνική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Η Εκτέρ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα είσπραξης στο μέρισμα ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή

Χρηματιστήριο: Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις, ξαφνική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών,  ακολουθώντας το πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν στον απόηχο της νέας κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, η οποία οδηγεί σε ισχυρή άνοδο τις τιμές του πετρελαίου.

O Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 2.331,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,59 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,70%.

Η Εκτέρ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα είσπραξης στο μέρισμα ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό 0,076 ευρώ ανά μετοχή). Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Η πορεία των πωλήσεων τον Μάιο του 2026 επιβεβαιώνει ότι η Jumbo παραμένει σταθερή επιλογή για τους καταναλωτές, παρά το περιβάλλον πολλαπλών και πολυεπίπεδων προκλήσεων.

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου τον Μάιο αυξήθηκαν κατά περίπου +4%, όσο και για το σύνολο του πενταμήνου Ιανουαρίου–Μαΐου 2026.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Optima Bank (+1,08%), Motor Oil (+0,65%), των ΕΛΠΕ (+0,49%) και της ΔΕΗ (+0,37%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Metlen (-1,51%), της Viohalco (-1,44%), της Elvalhalcor (-1,35%), Allwyn (-1,26%) και της Εθνικής (-1,22%).

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 74 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λάνακαμ (+2,86%) και Unibios (+1,24%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου (-8,69%) και Frigoglass (-4,76%).

Διαβάστε ακόμη: