Μέσα σε λιγότερο από 14 μονάδες παλινδρόμησε ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, κλείνοντας τελικά με μικρά κέρδη.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 1.871,22 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.859,51 μονάδων (-0,43%) και 1.873,21 μονάδων (+0,30%). Ο τζίρος ανήλθε στα 188 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 31,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,9 εκατ. τεμάχια αξίας 28,1 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 4.692,03 μονάδες, ενώ στο +0,68% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.736,04 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 1.941,34 μονάδες.
Profit taking και διαφοροποίηση
Το ΧΑ σήμερα κλήθηκε να διαχειριστεί τις πιέσεις από τις αποκοπές μερίσματος, αλλά και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, έχοντας όμως πολύτιμες στηρίξεις από τίτλους που συνέχισαν να αντιδρούν μετά τη μεγάλη πτώση που προκάλεσε σε αυτούς η ένταση στη Μέση Ανατολή. Ενδεικτικές ήταν οι περιπτώσεις της Aegean και του ΔΑΑ, που δέχτηκαν μάλιστα το μεγαλύτερο κύμα πωλητών υπό το φόβο της επίδρασης που θα είχαν στα μεγέθη τους οι γεωπολιτικές εντάσεις.
Επίσης από σήμερα ήταν προγραμματισμένη αναστολή της διαπραγμάτευσης της Alpha Bank έως τις 27 Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της «Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.», με απορρόφηση από την 100% θυγατρική της, «Alpha Τράπεζα Α.Ε.».
Ουσιαστικά όμως η αγορά διανύει τις τελευταίες συνεδριάσεις ενός εξαμήνου που αν και στη μεγάλη εικόνα βαίνει ιδιαιτέρως θετικά, οι αναταράξεις δοκίμασαν τις αντοχές πολλών επενδυτών, ιδιαίτερα αυτών της λιανικής. Ουσιαστικά το «τόξο» της διακύμανσης ήταν από τις 1.454 μονάδες έως τις 1.879 μονάδες, με τα σημερινά επίπεδα να δείχνουν ότι παρά τις «βουτιές» το πρώτο εξάμηνο κλείνει κοντά στα πολυετή υψηλά.