Άντεξε τελικά ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις έντονες πιέσεις που δέχθηκε καθώς έκλεισε  τη Δευτέρα, παρ΄όλο τον πανικό και τις αναταράξεις πάνω. από το “ψυχολογικό φράγμα” των 950 μονάδων, συγκεκριμένα στις 950,70 μονάδες, έχοντας χάσει 20,39 μονάδες ή 2,10% έναντι της προηγούμενης Παρασκευής. Η άθλια των συναλλαγών ήταν 132,4 εκατ. ευρώ.

Οι επιμέρους δείκτες

Από τους επιμέρους; δείκτες, αυτός της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση μεγαλύτερη του Γενικού Δείκτη,, στ0 -2,20% και στις 2.323,60 μονάδες. Οι απώλειες του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) που έκλεισε στις 1.574,81 μονάδες ήταν 1,43%. Πολύ μεγαλύτερες – συγκεκριμένα 3,06% –  ήταν οι απώλειες του δείκτη των τραπεζών , ο οποίος έκλεισε στις 722,81 μονάδες.

Όπως είναι φυσικό, σε μια τέτοια έκρυθμη κατάσταση στην αγορά, όπου κυριαρχεί ο φαύλος κύκλος του φόβου, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι τράπεζες αλλά και οι επιλεγμένες αξίες, δηλαδή τα blue chips.

Απώλειες για τις τράπεζες

Από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν κατάφερε καμμία να αντιδράσει για να “γυρίσει” έστω και το πρόσημο. Έτσι η Πειραιώς έχασε 4,52%. Η Εθνική και η Eurobank κατέγραψαν απώλειες πάνω από 3%, ενώ η Alpha κατάφερε απλώς να περιορίσει τις απώλειές της στα επίπεδα της πτώσης του Γενικού Δείκτη, κλείνοντας με πτώση λίγο μεγαλύτερη του 2%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές η  Βιοχάλκο και η  Coca Cola έκλεισαν με απώλειες πάνω από 3%, ενώ με πτώση πάνω από 2% έκλεισαν οι Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακόμη, με πτώση πάνω από 1% έκλεισαν οι μετοχές των ΔΕΗ, Quest, Σαράντη, Aegean, Titan, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ η πτώση για τις Motor Oil και ΟΛΠ ήταν ηπιότερη.

Αντίθετα με μικρή άνοδο έκλεισαν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακής, ενώ ο Ελλάκτωρ σημείωσε την μοναδική μεγαλύτερη άνοδο με 1,91%.