Με άνοδο κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών στα κρίσιμα επίπεδα των 1.770 μονάδων. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς η τεχνική ανοδική αντίδραση ίσως αλλάξει το momentum και βάλει “φρένο” στις ρευστοποιήσεις.

Σύμφωνα με την FastFinance οι τράπεζες θα δώσουν τον… “τόνο” στο χρηματιστηριακό ταμπλό αφού η εγχώρια αγορά θεωρείται τραπεζοκεντρική. Ο δείκτης του κλάδου έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα σημαντικές απώλειες και βαρύτερες της υπόλοιπης αγοράς χάνοντας 19% από τα υψηλά του Αυγούστου την ώρα που ο Γ.Δ υπολείπεται 13%.

Λίγο μετά τις 11.00 ώρα ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο κατά 0,14% στις 1.171,63 μονάδες. Μεικτή η εικόνα των τραπεζών με την Alpha και την Εθνική να ενισχύονται κατά 0,55% και 0,31% αντίστοιχα ενώ οι Eurobank και Πειραιώς υποχωρούν 0,57% και 0,07% αντίστοιχα.

Μοιρασμένη φαίνεται πως είναι και η υπόλοιπη μεγάλη κεφαλαιοποίηση με τις Aegean, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, ενώ απώλειες σημειώνουν οι Τιτάν, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στους μικρομεσαίους τα Πλαστικά Θράκης ενισχύονται άνω του 2,3%, ο Λούλης 4,4% και η Alpha Αστικά Ακίνητα 8%.

Διαβάστε ακόμη: