Στις 910,37 μονάδες έκλεισε την Μ. Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Μ. Τετάρτης, παρά το θετικό κλίμα και τη διαμόρφωση των περισσότερων τίτλων, ενδοσυνεδριακά σε ανοδικά επίπεδα. Η αξία των συναλλαγών ήταν 75 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,18%, στις 2.212,69 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με πτώση 0,80%στις 1.341,74 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 1,54% στις 614,67 μονάδες. Σε μηνιαία βάση, για τον Απρίλιο, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,24%, ενώ ο FTSE 25 κέρδισε 6,52%. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 14,45%. Ο Απρίλιος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος θετικός μήνας για τον ΓΔ, μετά το +9,17% του Μαρτίου και το +5,73% του Φεβρουαρίου.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Εθνική και ο Titan έκλεισαν με κέρδη 2,05% και 2,03% αντίστοιχα, με την Alpha Bank, Eurobank, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκελισαν οι ΟΠΑΠ, Jumbo και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Φουρλής. Αντίθετα η Πειραιώς κατέγραψε πτώση 11,43%, η ΕΥΔΑΠ είχε απώλειες 4,38% και ο Ελλάκτωρ κινήθηκε πτωτικά 3,57%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Aegean, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια, με τις Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Σαράντη, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil να κλείνουν με μικρές απώλειες.

Άλλο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν το θέμα της Attica Bank που επηρέασε τους επενδυτέςΗ διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και επανήλθε κλειδωμένη στο limit down καθώς η τράπεζα οδεύει προς κρατικοποίηση. Σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς κατά την τρέχουσα περίοδο, ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, που συνήθως στερείται εξελίξεων, υπήρξε μια σειρά θετικών αξιολογήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, από τους τρεις μεγάλους οίκους Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch, οι οποίες, βέβαια, θέτουν την προϋπόθεση της βέλτιστης αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.