Με πτώση αποχαιρετά το χρηματιστήριο Αθηνών τον Ιούνιο, με τον Γενικό Δείκτη να «ροκανίζει» τις 820 μονάδες.  Ωστόσο, η ελλγηνική αγορά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η μετοχή της Intracom Holdings διαπραγματεύεται στο +10% μετά την επιβεβαίωση των συζητήσεων με επενδυτές για την Intrakat.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 819 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,3%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,68 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,14%.

Η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,14%) και της Ελλάκτωρ (+0,12%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-2,24%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,93%), της Alpha Bank (-1,84%) και της ΑΔΜΗΕ (-1,78%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,97%) και των Ταξιδιών (+0,13%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-2,03%) και των Τραπεζών (-1,33%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 29 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντρακόμ +5,81% και Ίλυδα +4,89%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -2,60% και Fourlis -2,36%.

Ευρωπαϊκές αγορές: Προς το χειρότερο τρίμηνο από τις αρχές του 2022

Προς το χειρότερο τρίμηνο τους από το «μακελειό» που προκάλεσε η πανδημία στις αρχές του 2020, οδεύουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ολοένα και πιο ανήσυχοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 1,4%, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 2,0% ύστερα από την ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περαιτέρω από τον προηγούμενο μήνα στο επίπεδο ρεκόρ του 6,5%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει απώλειες 2,4%, ενώ τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν πάνω από 1%.

Ο STOXX 600 υποχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα αφού οι επικεφαλής μεγάλων κεντρικών τραπεζών Κριστίν Λαγκάρντ και Τζερόμ Πάουελ,  δήλωσαν ότι η μείωση του υψηλού πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο θα είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να επηρεάσει πολύ την ανάπτυξη.