Ήπια άνοδο άνοδο σημειώνει το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να ηγούνται των κερδών, με φόντο μία σειρά από θετικές εκτιμήσεις επενδυτικών οίκων, όπως η Morgan Stanley.
Το ενδιαφέρον των αγορών διεθνώς στρέφεται στις αποφάσεις των ΕΚΤ και Fed αυτή την εβδομάδα.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.269,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61% .
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,72%.
H εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+1,71%), της Quest Συμμετοχών (+1,70%), της Elvalhalcor (+1,33%) και της Πειραιώς (+1,28%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (-1,26%), της Σαράντης (-0,92%) και της Jumbo (-0,33%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,61%) και των Τραπεζών (+1,34%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,84%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,45%).
Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 15 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Lavipharm +7,87% και Λανακάμ +4,33%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Reds -2,00% και Πλαστικά Θράκης -1,94%.
Διαβάστε περισσότερα
-
Κώστας Χαρδαβέλλας: Ντρέπομαι που λέω για τους μισθούς που παίρναμε, εσείς σήμερα παίρνετε ψίχουλα
-
Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Λέω σε φίλους μου που είναι γκέι να το βροντοφωνάξουν»
-
Οι εξαγγελίες για τη ΔΕΗ που θα κάνει τον Αύγουστο ο Στάσσης και θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους
-
Καιρός: Αστάθεια έως το τέλος του Ιουνίου – Τι συμβαίνει με το καλοκαίρι στην Ελλάδα;