Επίσκεψη στην Εύβοια, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πραγματοποιεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στην Αγία Άννα, μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «radar» οι πρώτες προκαταβολές θα δοθούν σε ένα μήνα.

Ο πρωθυπουργός -που  όπως είχε αποκαλύψει το «radar» ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την κατάσταση στην Β Εύβοια  –  έχει συνεχή  ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα τεκταινόμενα στις πληγείσες περιοχές .

Νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος από τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, με εντολή Πρωθυπουργού, βρεθήκαμε στη Β. Εύβοια και στο πεδίο με το δήμαρχο, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που άμεσα προχωρούν σε καθαρισμούς και τις πρώτες αποκαταστάσεις. Η στήριξη του κράτους -φυσικά- και θα συνεχιστεί για να καλυφθούν οι οποίες νέες ανάγκες, ενώ τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται».

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.