Σε δύο κύκλους έρχεται το κύμα κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» που θα πλήξει τις επόμενες μέρες την χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις και υπάρχει διαρκής επαφή με όλη την Πολιτική Προστασία της χώρας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του μηχανισμού. Ακόμη, όπως είπε, προβλέπεται να λειτουργήσουν και ενιαία συντονιστικά κέντρα όπως συνέβη με τις κακοκαιρίες «Μπάλλο» και «Διομήδη». «Ήδη έχουν παρθεί μέτρα και στους δήμους και στις περιφέρειες με εκχιονιστικά μηχανήματα, με αγορά αλατιού έτσι ώστε όποτε χρειαστεί κι αν χρειαστεί να κρατήσουμε και το Εθνικό Δίκτυο ανοιχτό αλλά ακόμα και δρόμους μέσα στους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Επιπλέον, όπως τόνισε με βάση τις μετεωρολογικές ενδείξεις δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις περιοχές κάτω από τη Θεσσαλία διότι από τη Δευτέρα θα είναι πολύ έντονα τα καιρικά φαινόμενα εκεί, καθώς επίσης και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Ενιαία συντονιστικά κέντρα

«Η συνεργασία θα είναι όπως έγινε με τον «Μπάλλο» και τον «Διομήδη». Ενιαία συντονιστικά κέντρα που θα συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η αστυνομία, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία, όλοι όσοι συνδράμουν σε τέτοιες περιπτώσεις», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση κι αυτού του καιρικού φαινομένου καθώς όπως είπε «η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες σε ανθρώπινο δυναμικό να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κρίσεις».

«Παρόλο το έκτακτο καιρικό φαινόμενο και τα έντονα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν, θα τα αντιμετωπίσουμε και θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή για να μπορέσει ο καθένας να πάει στη δουλειά του να συνεχίσει την καθημερινότητά του και μάλιστα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα», κατέληξε.