Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Χορός μνηστήρων για τα ΕΛΠΕ!

-Η πρόταση του 1 δις. Καλτσίδη – Μελισσανίδη στον Σπύρο Λάτση για το 47,1% και το ραντεβού Μυτιληναίου – Dr John στο Λονδίνο με την παρουσία της Goldman Sachs!
-Το ισχυρό ενδιαφέρον των Αράβων και του Μπιν Σαλμάν για το πλειοψηφικό πακέτο των Ελληνικών Πετρελαίων και η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης


Μπλε Κέδρος : Παρατράγουδα με την διανομή μερίσματος στους νέους Μετόχους και ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
-Οι 2 βασικοί μέτοχοι της Μπλε Κέρδος σχεδίαζαν να διανείμουν μέρισμα της τάξης του 65 % στους εαυτούς τους πριν μπουν στο ΧΑΑ
-Το θέμα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κανείς ότι η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2021


Το κόστος της ενεργειακής κρίσης και οι δημοσιονομικές προκλήσεις
-Πώς μπορεί να ανατραπεί η ομαλή, μέχρι στιγμής, εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, αφενός από μία πιθανή επέκταση των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης


Γιατί η JP MORGAN βλέπει ισχυρή ανάκαμψη στις τράπεζες με έσοδα


Στο φουλ όλο το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής λόγω καύσωνα
-Ελπίδες να αντέξει το βάρος και να μην έχουμε μπλακ άουτ – Στα 371 τα «ουρανοκατέβατα» υπερέσοδα


Επιδοτήσεις 1,1 δισ. στο ρεύμα ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ
-Στα «χαμηλά» και κάτω από τα 50 λεπτά το τιμολόγιο της ΔΕΗ


Οι αγορές μετοχών της ΔΕΗ από την BC Partners, και οι φήμες για πανίσχυρη επιχειρηματική οικογένεια από πίσω!
-Η αγορά του 50% του Alpha από την Μότορ Όιλ και το ενδιαφέρον των επενδυτών να χτίσουν θέση στη ΔΕΗ αποκτώντας το 10% των μετοχών!


Ο μπουζουκόβιος ντηλαδόρος της Ενέργειας Σάκης Κατσέλης και τα κολλητηλίκια με τον Συμεών της Φθιώτιδας
-Πρόκειται για μητροπολίτη επιρροής Μόσχας, ενώ ο αδερφός του είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη!


Η απόλυτη παράνοια: Οι κεντρικές τράπεζες βαφτίζουν το κρέας ψάρι, κι εμείς… θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε!


Goldman Sachs, JP Morgan, κορυφαία funds και ισχυροί εγχώριοι και ξένοι παίκτες πρωτοστατούν στην «επιχείρηση ανοδικής κίνησης» των τραπεζών!
-Με αιχμή του δόρατος Alpha Bank και Πειραιώς, όπου οι αμερικανοί συντονιστές έβαλαν στις αυξήσεις κεφαλαίου «κάθε καρυδιάς καρύδι», επιδιώκεται συντονισμένα να γυρίσουν προς τα πάνω οι συστημικές τράπεζες!


Η ΔΕΗ, η Τέρνα Ενεργειακή, οι προοπτικές, το ντιλ και το εμμονικό σύστημα των γνωστών – άγνωστων του Διαδικτύου, των επιχειρήσεων και των πρώην τραπεζιτών που στοχοποιεί τις κορυφαίες της Ενέργειας!
-Βέβαιο θεωρείται το deal της Τέρνα Ενεργειακής σε τιμή άνω των 22 ευρώ, την οποία φλερτάρουν Macquarie και άλλα δύο κορυφαία funds! Η CVC, μεγάλοι θεσμικοί και 2 επιχειρηματικές οικογένειες αγοράζουν ΔΕΗ!


Όταν ο πρέσβης υπερδύναμης πήγε να χρεώσει 11.000 ευρώ το κεφάλι, τους καλεσμένους, επιχειρηματίες και παράγοντες, στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας!
-Το διπλωματικό ατόπημα (το οποίο απετράπη στο παραπέντε) που παραλίγο να κοστίσει στον πρέσβη τη θέση του, η παρέμβαση των αξιωματούχων και η αποπομπή του «νταραβεριτζή με τα μαύρα ράσα»!


Το περίεργο νταραβέρι και οι μυστήριοι χειρισμοί στο Μπράλος – Άμφισσα των 285 εκατ.
-Φημολογείται ότι η κοινοπραξία της οποίας ηγούνται Ψαλτάκος και Πανουριάς δεν θα προσφύγει στο ΣτΕ αλλά συμφωνήθηκε να πάρει άλλη δουλειά ή υπεργολαβία στο έργο!


Ποιου μεγάλου, επωνύμου και προβεβλημένου επιχειρηματία της αγοράς η «παράνομη» Αλβανίδα (;) ερωμένη του «έφαγε» ένα διαμέρισμα, ένα χρυσό Ρόλεξ και ένα «τσουβάλι» λεφτά;
-Μήπως τελικά η «παράνομη» του κόστισε ακόμη περισσότερο από την «αποζημίωση» που πλήρωσε για το διαζύγιο στη νόμιμη (κοντά στα 15 εκατ. ευρώ);


Τα νομοθετικά τερτίπια, η θεσμική εκτροπή, ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και ο εξευτελισμός της Δικαιοσύνης από τον Σταϊκούρα μέσα από αντισυνταγματικές ρυθμίσεις!
-Με 2 άρθρα (197,120) που περιλήφθηκαν στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος παρακάμπτεται η απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Δημόσιο και παραχωρούνται πραξικοπηματικά στο Υπερταμείο!


Σφίγγει ο κλοιός για την αγοραπωλησία ακινήτου σε ιερό νησί, μεταξύ του Ολιβιέ Σαρκοζί και της συζύγου προβεβλημένου υπουργού! H Αρχή για το ξέπλυμα επεκτείνει την έρευνα και στη σύζυγο του υπουργού!
-Η συναλλαγή του 1 εκατ. ευρώ, στα τέλη του 2021, 3 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία (360 χιλιάδες) και με έμβασμα από τον φορολογικό παράδεισο της νήσου Τζέρσεϋ!


Ποιος (μεταξύ άλλων) χρηματοδοτεί τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης; Η κατάσχεση του ρωσικού πλοίου στην Κάρυστο, η πειρατεία των δυο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό και ο ρόλος του μικροεφοπλιστή!
-Τα στοιχεία στα χέρια FBI και CIA, η «στρατολόγηση» του Έλληνα φιλορώσου παράγοντα και η ανάθεση της μεταφοράς του ιρανικού πετρελαίου από την Εύβοια στο Ντάλας!


Ποιον, ποιους ή τι φοβάται ο Μ. Σάλλας; Η ολική επιστροφή, η Τρ. Αττικής και ο ρόλος Στουρνάρα, SSM, Φρανκφούρτης! Οι επενδυτές της Παγκρήτιας και οι ισχυροί μέτοχοι ανταγωνιστικής τράπεζας!
-Το πλήθος κακουργημάτων, το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο στη χώρα, η κυβερνητική ασυλία και οι ανοιχτές υποθέσεις!


Η διαδοχή σε μεγάλη τράπεζα, ο νέος πρόεδρος και το χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» με καταγγελία στις Αρχές (από εμπλεκόμενο) για ύποπτη συναλλαγή συγγενούς πρώτου βαθμού!
-Η πρώτη καταγγελία έγινε όταν ελάμβανε χώρα η αποχώρηση του τέως προέδρου και επανήλθε τώρα με πρόσθετα στοιχεία, όλα όμως ανεπαρκή! Οι πληροφορίες λένε πως θα οδηγηθεί στο Αρχείο!


Η «αρχιδιαπλεκόμενη» Αικατερινάρη, γνωστή στην πιάτσα ως «Αριστερή με τα Gucci», στην Macquarie!
-Oι Αυστραλοί, είτε λόγω ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, είτε επειδή θέλουν να χτίσουν σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρονται να την εντάσσουν στο δυναμικό τους.


Οικονομικοί προορισμοί για διακοπές 5 ημερών…
-Πού μπορείτε να πάτε τον Αύγουστο με κόστος έως 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Διαβάστε στην «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιουλίου