Η Ισπανία φιλοξενείται από τη Γεωργία στην προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, γνωρίζοντας ότι έχει το πάνω χέρι στη μάχη της κορυφής. Με προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Τουρκίας και με σημαντικά καλύτερη διαφορά τερμάτων (+12), οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση.
Το μοναδικό αγωνιστικό «αγκάθι» είναι η απουσία του Λαμίν Γιαμάλ, η οποία έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ της ισπανικής ομοσπονδίας και της Μπαρτσελόνα, σχετικά με το πρωτόκολλο θεραπείας για τον τραυματισμό του στη βουβωνική χώρα.
Ντε Λα Φουέντε: «Τα καλά νέα είναι ότι τον έχουμε για 15 χρόνια»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λουίς Ντε Λα Φουέντε θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους και να καθησυχάσει τους φίλους της “Ρόχα”:
«Τα καλά νέα είναι ότι τον έχουμε για 15 χρόνια».
Στη συνέχεια τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στο στόχο:
«Πρέπει να σκεφθούμε το παρόν και το μέλλον. Το παρόν σημαίνει να βασιζόμαστε στους τωρινούς μας παίκτες, να κερδίζουμε και ουσιαστικά να εξασφαλίζουμε την πρόκρισή μας. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».
Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε ακόμη ότι η ομάδα βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση:
«Όλα μπορούν να βελτιωθούν και όλοι θα προσπαθήσουν να εξελιχθούν, αλλά αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η απόδοσή μας στο μέλλον. Είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να προοδεύουμε».
Μετά τη Γεωργία, η Ισπανία θα δώσει το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία στις 18 Νοεμβρίου, στο οποίο θα κριθεί οριστικά η πρωτιά και το εισιτήριο για το Μουντιάλ.