Αντιμέτωποι με απλησίαστες τιμές, ακόμη και στη χωριάτικη, δηλώνουν πως ήρθαν Έλληνες και ξένοι τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους στα νησιά.

Όπως τονίζουν και μεταδίδει ο Alpha, φέτος πλήρωσαν τη χωριάτικη ακόμη και δύο ευρώ ακριβότερα. «Δεν ξέρω, ή έχω φτωχύνει εγώ ή έχουν ακριβύνει όλα, ένα από τα δύο. Είχε 10 ευρώ η χωριάτικη!» ακούγεται να λέει τουρίστρια στην κάμερα του καναλιού.

Χωριάτικη: «Αλμυρή» η τιμή της

Οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών οδήγησαν και στην αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. «Τη χωριάτικη σαλάτα τη βρήκαμε από 9 μέχρι 13 ευρώ ενώ πέρυσι και άλλες χρονιές ήταν κάτω από 10 ευρώ. Στην Κάρπαθο» λέει άλλος τουρίστας.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες αναφέρουν: «Σε σχέση με πέρυσι, η σαλάτα έχει αυξηθεί γύρω στο ένα ευρώ και αυτό οφείλεται στην αύξηση του λαδιού σίγουρα, στην αύξηση των υλικών. Οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν ανεβεί ραγδαία. Και έτσι αναγκαστικά και εμείς για να βγάλουμε ένα κέρδος, αναγκαστήκαμε να ανεβάσουμε την τιμή της σαλάτας».

«Φέτος βρήκα τη χωριάτικη στα 7 ευρώ. Ήταν πιο χαμηλά κατά δύο ευρώ νομίζω άλλες χρονιές, γύρω στα 5 ευρώ έκανε» επισημαίνει άλλος τουρίστας με τους περισσότερους από όσους μίλησαν στην κάμερα να επισημαίνουν ότι βρήκαν φέτος τη χωριάτικη δύο ευρώ πιο ακριβή.

Διαβάστε ακόμη: