Τα Γιάννινα έτσι κι αλλιώς δεν απέχουν πολύ από τα… Επτάνησα. Για τον Γιούρι Λοντίγκιν όμως, ο ΠΑΣ αποδείχθηκε η σύγχρονη… Ιθάκη του κι ας πήγε τον περασμένο Γενάρη για αναπληρωματικός του Χουτεσιώτη! Tου πήρε μάλιστα λιγότερο από ένα χρόνο, μοιρασμένο σε δυο σεζόν!

Ο πρώην κίπερ της Εθνικής Ρωσίας (όπως και των Ξάνθη, Ζενίτ, Ολυμπιακού), που είχε χρηματιστηριακή αξία 10.000.000 ευρώ, είχε πιάσει πάτο στην καριέρα του μετά το καλοκαίρι του 2019 (και στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η τιμή του κατρακύλησε μόλις στις 500.000). Έκανε κάτι 6μηνα περάσματα απο Γκαζιάντεπ, Αρσεναλ Τούλα έμεινε μισή σεζόν στα αζήτητα/χωρις ομάδα και κάπως έτσι, περισσότερο δοκιμαστικά, με 6μηνο συμβόλαιο, σχεδόν τζάμπα, υπέγραψε στον ΠΑΣ!

Ο Λοντίγκιν στα 31 του χρόνια όμως, αποδείχθηκε πολύ… σκληρός για να “αυτοακυρωθεί”, γιατί τα προσόντα και το ταλέντο τα είχε πάντα. Παίζοντας ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο έκλεισε την περσινή σεζόν έχοντας συνολικά σε 17 ματς με την ομάδα του Γιαννίκη τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα.

Έτσι ανανέωσε το καλοκαίρι για ακόμη ένα χρόνο με τον ΠΑΣ, ουσιαστικά “έδιωξε” τον Χουτεσιώτη (κι αυτός πάντως τα πάει περίφημα πλέον στον Ιωνικό, είναι ο κίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις στην φετινή Super League) και με νέο κόουτς τον Μεταξά δεν βγαίνει απο την ενδεκάδα ούτε στο… προπονητικό διπλό. “Μετράει” δε 14 συμμετοχές και στις μισές δεν παραβιάστηκε η εστία του (7 clean sheets). Έχοντας ασφαλώς καταλυτική συμβολή στην δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στο πρώτο γύρο με 10 γκολ παθητικό (καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού, που έχει δεχτεί 9 γκολ).

“Ομόσταυλος” του Τζόλη ο Λοντίγκιν, το… κανάλι για να πάει στον ΠΑΟΚ

Με αυτά και με αυτά ο Λοντίγκιν μπαίνει (απο 1/1/22) στο τελευταίο 6 μηνο του συμβολαίου του. Ανήκει πλέον σε ένα απο τα κορυφαία μανατζερικά Γραφεία παγκοσμίως, την διάσημη Wasserman, που συνηθίζει αυτη να επιλέγει τους πελάτες της. Δεν είναι τυχαίο πως στην συγκεκριμένη εταιρία ο μοναδικός Έλληνας (και ομόσταβλος του 31χρονου Ελληνο-Ρώσου κίπερ) είναι ο Χρήστος Τζόλης. Άλλωστε – αυτοί που ξέρουν – λένε πως χωρίς την Wasserman ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν θα έφευγε ποτέ με 12 εκατ. + 17,5 % ποσοστο μεταπώλησης στην Νόργουιτς.

Ο Λοντίγκιν μέχρι το τέλος της σεζόν δεν το κουνάει απο τα Γιάννινα και τον ΠΑΣ. Στόχος του να τον… βγάλει στην Ευρώπη. Θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του ασφαλώς και δεν μπαίνει, το ξέρει και ο Χριστοβασίλης.

Ο Λοντίγκιν που αυτή την σεζόν στην καλύτερη περίπτωση θα βγάλει 120.000 απο την επόμενη ομάδα του ζητάει συμβόλαιο με μίνιουμ ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ. Αν μιλάμε για την Ελλάδα, γιατί για το εξωτερικό οι απαιτήσεις του είναι ακόμη υψηλότερες!

Με τα σημερινά δεδομένα ο Λοντίγκιν είναι Νο 1 υποψήφιος για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν! Με τον “δικέφαλο” δεδομένα το ερχόμενο καλοκαίρι να βγαίνει στην αγορά για απόκτηση ενός ή και δυο γκολκίπερ.

Κάτι η… Ρωσία, κάτι το Γραφείο που τον εκπροσωπεί και έχει άψογες σχέσεις με Γκοντσάρεβα, κάτι οι σεζόν… απαντήσεων που κάνει στον ΠΑΣ και κάτι το χλωμό μέλλον των Πασχαλάκη – Ζίβκοβιτς στον “δικέφαλο” (και των δυο τελειώνουν τα συμβόλαια τους), κάλλιστα μπορεί να στείλουν τον Λοντίγκιν στην Τούμπα. Κάποιοι μάλιστα στην πιάτσα βάζουν και στοίχημα πως αυτό το δρομολόγιο θα ακολουθήσει ο πρώην διεθνής Ρώσος πορτιέρε, που μέσω του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει και την επιστροφή του στις κλήσεις της εθνικής Ρωσίας!

Το ενδιαφέρον του Άρη, το “πακέτο” με Σάλιακα και η αγγλογερμανική προοπτική

Απο τις Σουπερλιγκάτες/Μπιγκφοράτες πάντως ενδιαφέρον για τον Λοντίγκιν έχει εκδηλώσει ήδη και ο Άρης μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη. Το συμβόλαιο του Κουέστα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ο Βραζιλιάνος Ντένις δεν “βγαίνει” και επειδή συνεχίζει να υπάρχει στον…αέρα η απειλή της απαγόρευσης μεταγραφών για δυο μεταγραφικές περιόδους (λόγω της υπόθεσης Ντουρμισάι), το αφεντικό των “κιτρίνων” πολύ θα ήθελε ως τις 10 Ιανουαρίου (που είτε θα εκδικάσει το CAS ή θα δοθεί νέα αναβολή) να είχε κλείσει πακέτο τους Σάλιακα/Λοντίγκιν απο τον ΠΑΣ. Κι ας άφηνε τον κίπερ μέχρι το καλοκαίρι στα Γιάννινα.

Επαναλαμβάνω όμως, πως για τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ θα είναι ένα… μεγάλο καλοκαίρι. Γιατί εκτός από τους ΠΑΟΚ, Άρη ο Γιούρι Λοντίγκιν περιμένει προτάσεις μεταξύ άλλων (ακόμη) κι από Αγγλία, Γερμανία!! Οπότε δεν θα βιαστεί να κλείσει από τώρα πουθενά, έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων του…

Υποψήφιοι νέοι αθλητικοί/τεχνικοί διευθυντές περνάνε απο… casting στην Τούμπα

Στον ΠΑΟΚ από ότι φαίνεται εσχάτως άλλαξαν άποψη για την δομή της ομάδας. Κι απο εκεί που δεν συζητούσαν σχεδόν καθόλου το ενδεχόμενο επιστροφής στο μοντέλο με αθλητικό/τεχνικό διευθυντή (τελευταίος ήταν ο Όλαφ Ρέμπε), τώρα μαθαίνω πως έχουν κάνει βολιδοσκοπήσεις ακόμη και συζητήσεις με υποψηφίους.Και με ξένους (Γουέμπ, πρώην της αγγλικής Μπόρνμουθ) αλλά και με γνωστό Έλληνα, που έχει περάσει από αυτή την θέση, σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα!!

Όπως στον ΠΑΟΚ προτάθηκε (πριν από περίπου ένα μήνα , όχι τώρα) και ο Χρήστος Μανδάς. Ο 20χρονος διεθνής κίπερ του Ατρομήτου, που δεν ανανεώνει στην ομάδα του Περιστερίου κι ενώ το συμβολαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Με το όνομα του Μανδά να δίνεται στην συνέχεια από τους διοικητικούς στο τμήμα σκάουτινγκ και την τεχνική ηγεσία της ομάδας για περαιτέρω σκανάρισμα…