Χιλιάδες πολίτες, στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης, θέλησαν να πουν «ευχαριστώ και καλό ταξίδι» στην Ραφαέλα Καρά, η οποία έχασε την μάχη για την ζωή την περασμένη Δευτέρα.

Παρουσιαστές, εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι της Rai τίμησαν την μεγάλη τραγουδίστρια και σόου γούμαν. Η σορός, μέσα σε μαύρη νεκροφόρα, μεταφέρθηκε μπροστά στα κεντρικά στούντιο της Rai, στα γραφεία της και στα δυο θέατρα όπου η Ραφαέλα παρουσίασε σχεδόν αμέτρητες, πετυχημένες εκπομπές.

«Grazie Raffaella».

Παρατεταμένα τα χειροκροτήματα, εμφανέστατη η συγκίνηση και χιλιάδες ανθοδέσμες. Οι ρωμαίοι βγήκαν στα μπαλκόνια και στα παράθυρα για να πουν «grazie Raffaella».

Ο πρώην σύντροφός της, χορευτής και σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο, ιδιαίτερα συγκινημένος, θέλησε να μείνει δίπλα στον οδηγό της νεκροφόρας, καθ’ όλη την διαδρομή.

Ο Γιαπίνο ζήτησε από όλους όσους αγάπησαν την ξεχωριστή αυτή γυναίκα, την Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι (όταν θα τελεσθεί η κηδεία στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν ‘Αρα Τσέλι της Ρώμης) να πάνε σε μια εκκλησία του χωριού ή της πόλης τους, σε όποια χώρα και αν βρίσκονται, και να ανάψουν ένα κερί ή να προσευχηθούν.

«Η Ραφαέλα Καρά είναι η κορυφαία απόδειξη ότι κατακτάς και διατηρείς την δημοσιότητα και την επιτυχία, μόνον δουλεύοντας σκληρά, κάθε ημέρα», δήλωσε ο δημοσιογράφος της Rai, Μπρούνο Βέσπα.

Στις έξι το απόγευμα ώρα Ιταλίας, στο δημαρχείο της Ρώμης Καπιτώλιο, η σoρός της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι