Διάκονος και στην συνέχεια ιερέας χειροτονήθηκε ο Δημήτρης Λινός.

Ο γνωστός καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύζυγος της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε αρχικά διάκονος σε μοναστήρι της Αγιάς, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.

Ο καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος) και Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική, σύζυγος της επίσης γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο.

Η οικογένεια Λινού επέλεξε Αγιά και Πήλιο για να αποφύγει τη μεγάλη δημοσιότητα, ενώ στο γυναικείο μοναστήρι υπάρχει διαχρονική σχέση με την ηγουμένη θεοδέκτη.

Όπως σημειώνεται, ο Δημήτρης Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να «υπογραμμίζει» την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του.

Ωστόσο, ο καθηγητής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική και μετά τη χειροτονία του ως ιερέας.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη χειρουργική εταιρεία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής έχει εκλέξει τον Δημήτρη Λινό από το 2005 ως Co-Director της International Liaison Committee και μέλος του International Relations Committee. Στην τελευταία λαμβάνονται αποφάσεις για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε αναπτυσσόμενες χώρες της Νότιας Αμερικής, Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης για την εκπαίδευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική των τοπικών χειρουργών.