Η Χαβάη προσφέρει δωρεάν εισιτήρια μετ’ επιστροφής στο Oahu σε εργαζόμενους με τηλεργασία, που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν εκεί, ενώ συμβάλλουν στην οικονομία του κράτους.

Πενήντα άτομα θα επιλεγούν στην πρώτη φάση. Αργότερα οι αιτούντες θα γίνονται δεκτοί σε κυλιόμενη βάση. Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, πρέπει να δουλεύει με τηλεργασία και να είναι τουλάχιστον 18 ετών.

Οι συμμετέχοντες, που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, πρέπει να μετακομίσουν σε διάστημα ενός μήνα από τη στιγμή που θα επιλεγούν και να περάσουν τουλάχιστον 30 συνεχόμενες ημέρες στη Χαβάη. «Η Χαβάη έχει σήμερα το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, καθιστώντας την ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να ζήσει και να εργαστεί κάποιος» σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος.

Μέχρι στιγμής, η Χαβάη έχει καταγράψει περισσότερα από 18.000 κρούσματα και 200 νεκρούς. Το πρόγραμμα «Movers and Shakas» αναζητά συγκεκριμένα άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν στις τοπικές κοινότητες της Χαβάης. Όσοι γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συνδράμουν μερικές ώρες κάθε εβδομάδα σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό όπου μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Αν και το πρόγραμμα δέχεται εργαζόμενους από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, απευθύνεται επίσης σε πρώην κατοίκους της Χαβάης που θέλουν να επιστρέψουν.