Τη δημιουργία «μίνι βρεφονηπιακών σταθμών», μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που έχει ανακοινωθεί ήδη- για τη φύλαξη παιδιών ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί- αλλά και σε ένα πλάνο που αφορά σχετικές εγκαταστάσεις εντός μεγάλων επιχειρήσεων. «Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Θα καλύψουμε μέχρι περίπου 20.000 μικρά παιδιά και νήπια», δήλωσε ο υπουργός.

«Θα γίνεται ένα κέντρο φύλαξης παιδιών μέσα στην επιχείρηση, με αντίστοιχες υποδομές ανάλογα με την ηλικία του. Ένας “μίνι βρεφονηπιακός σταθμός”», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι αυτό θα αποτελέσει και μία απάντηση στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Σε ερώτηση για το πότε θα υλοποιηθεί αυτό το πλάνο, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε «από του χρόνου», σημειώνοντας ότι έχει προτεραιοποιηθεί και δεν μπορεί να πει ακόμη συγκεκριμένα από ποιο μήνα θα τεθεί σε ισχύ.