«Πειθαρχικό έλεγχο για 10 περιπτώσεις… Οδύσσειας ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, email και επιστολές, κ.ά.», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σε αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ.

Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους.  Για αυτό, αν χρειαστεί, θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Χατζηδάκης έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης κυρίως, λόγω του εργασιακού νομοσχεδίου που πρότεινε και ψηφίστηκε. Εκείνος από την πλευρά του, κάνει λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση που δίνει παραπάνω δύναμη στους εργαζόμενους και παραπάνω δύναμη στην οικονομία.

Μέρος όσων ανέφερε σε ανάρτησή του είναι τα εξής: «τους τελευταίους δυόμισι μήνες έχω ακούσει τα σχολιανά μου! Αφορμή ήταν το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας. Η αντιπολίτευση, πριν καν παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο, έβγαλε τα τσιτάτα από το συρτάρι και ξεκίνησε να μιλά για δήθεν οδοστρωτήρες, εργασιακό μεσαίωνα και τάχα κατάργηση του 8ωρου. Αντί να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προτίμησαν να μιλήσουν με ξεπερασμένα συνθήματα που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες. Σάμπως η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά με σημειωτόν!»

Και όλα αυτά ενώ εμείς επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πνεύμα. Με βάση το τι γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Έχοντας ως γνώμονα ότι δεν γίνεται να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και τρικυμίας, υπερψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή περίπου τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου, καταψηφίζοντας βέβαια τη διάταξη που κατοχυρώνει ρητά το 8ωρο!

Φυσικά η στάση της αντιπολίτευσης δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση. Είχα ξανακούσει τα σχολιανά μου σε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχα αναλάβει ως υπουργός στο παρελθόν: Στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, στην εξυγίανση του ΟΣΕ, στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και στην προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, διαψεύστηκαν περίτρανα για όλα όσα ισχυρίζονταν. Για τον πολύ απλό λόγο ότι εγώ και τότε ακολούθησα τον δρόμο της Ευρώπης, ενώ εκείνοι απλά δημαγωγούσαν».