Παραμένει το χάσμα στις διαπραγματεύσεις ΡωσίαςΟυκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος προσπαθεί να μεσολάβήσει για ένα τέλος στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, δήλωσε σήμερα πως παρά το ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος παραμένουν μεγάλα χάσματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς… επειδή υπάρχουν αρκετά θέματα διαφωνίας, μερικά από αυτά βασικά» ανέφερε σε ομιλία του, σύμφωνα με το μεταγραμμένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Ο Μπένετ πρόσθεσε πως το Ισραήλ, «μαζί με άλλους φίλους στον κόσμο, θα συνεχίσει να προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να φέρει ένα τέλος στον πόλεμο».

Κρεμλίνο: Πιέστε το Κίεβο

Το χάσμα στις διαπραγματεύσεις αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσεις το Κίεβο να «συμμορφωθεί» και να τηρήσει μια πιο εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

«Πραγματικά, όποιος μπορεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του έτσι ώστε να καταστήσει το Κίεβο πιο εποικοδομητικό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Η επιλογή μιας τοποθεσίας, για κάποιου είδους υποτιθέμενες συνομιλίες, είναι δευτερεύουσας σημασίας, αν και σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες εκείνες τις χώρες που είναι πρόθυμες να συμβάλλουν στη διαπραγματευτική διαδικασία», ανέφερε ο Πεσκόφ.