Ο Xάρισον Φορντ είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο γοητευτικούς κι επιτυχημένους Αμερικανούς ηθοποιούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office αγγίζουν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας τον στην 3η θέση.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η καριέρα του μετρά περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες και περιλαμβάνει ρόλους σε αρκετές εισπρακτικές επιτυχίες όπως “Εργαζόμενο Κορίτσι”, “Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου”, “Ο Φυγάς”, “Air Force One” και ” Ένοχο Μυστικό”.

Το 1995 έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α` Ανδρικού Ρόλου το για την ταινία Μάρτυρας Εγκλήματος και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ενώ  το 2002 στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών βραβεύτηκε με το βραβείο συνολικής προσφοράς Cecil B. DeMille.

`Εχει δύο γιους -Μπέντζαμιν και Γουίλαρντ- με την πρώτη του σύζυγο, καθώς και άλλα δύο παιδιά -Μάλκολμ και Τζόρτζια- με τη δεύτερη σύζυγό του. Πριν λίγα χρόνια  παντρεύτηκε για τρίτη φορά με την ηθοποιό Καλίστα Φλόκχαρτ.

Ο Χάρισον Φορντ, είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος άνδρας, γοητευτικός που έχει ζήσει μια γεμάτη ζωή. Ωστόσο, υπάρχει ένα “μελανό σημείο” που τον στενοχωρεί και αφορά την αγαπημένη του κόρη, Τζόρτζια, η οποία πάσχει από επιληψία.

Εκτιμώ πολλά πράγματα σε εκείνη. Εκτιμώ την επιμονή της, το ταλέντο της, την δύναμη της. Είναι η ηρωίδα μου. Την αγαπώ.” έχει πει για την κόρη του.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, αναφέρθηκε σε ένα επιληπτικό επεισόδιο, στο οποίο η Τζόρτζια κινδύνευσε. “Κάποια χρόνια αργότερα, είχε ένα ακόμα μεγάλο επεισόδιο, σε παραλία του Μαλιμπού, όπου ευτυχώς τη βρήκε ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ.”

`Οταν αγαπάς ένα άνθρωπο που υποφέρει από αυτή την ασθένεια, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό” είπε, προσθέτοντας: “Ξέρεις πόσο η ασθένεια αυτή, επηρεάζει τις ζωές τους, το μέλλον τους, τις ευκαιρίες τους και θέλεις απεγνωσμένα να βρεις τον τρόπο να ζήσουν πιο άνετα!”

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr